Preview: Šachtar Doněck - KAA Gent

Souboj o první místo ve skupině H nabídne ukrajinský Lvov, kde hrává domácí zápasy Šachtar Doněck. Svěřenci trenéra Fonsecy přivítají aktuálně čtvrtý tým belgické ligy KAA Gent.

Šachtar Doněck je v této sezoně zatím naprosto suverénní. V lize má před největším konkurentem Dynamem Kyjev už šestibodový náskok, přestože naposledy jen remizoval 1:1 v derby s Olimpikem Doněck. Každopádně ale dosud neprohrál a bez ztráty kytičky si vede i v Evropské lize. Domácí zvítězili jak v Turecku nad Konyasporem, tak i s bývalým Fonsecovým zaměstnavatelem Bragou. V souboji s Gentem tak půjde o prvenství ve skupině. "Je zřejmé, že půdě o souboj dvou nejsilnějších týmů ve skupině. Vítězství bude pro oba oponenty znamenat strašně moc," prohlásil na tiskové konferenci kouč Fonseca. Ten rázně odmítl spekulace o tom, že by byl Gent venku výrazně horší, než na domácí půdě.

"Neviděl jsem všechny zápasy Gentu. Nemyslím si, že existuje nějaký velký rozdíl mezi jejich zápasy doma a venku. Jejich myšlenka se nemění. Je to tým, který chce držet balón. Vidím Gent, který je na nejvyšších příčkách v belgické lize a v Evropské lize dosud neutrpěl ani jednu porážku," dodal Fonseca.

Gent doma o víkendu zvítězil nad Waregemem hladce 3:0 a částečně odčinil předchozí duel v Bruggách. V domácí lize Indiáni dvakrát po sobě venku prohráli a i díky tomu jim zatím patří jen čtvrtá příčka. V Evropské lize je to o chlup lepší, po slibné remíze v Braze dokázali svěřenci trenéra Vanhaezebroucka vyhrát nad Konyasporem 2:0 a v případě vítězství na Ukrajině se mohou vyhoupnout do čela celé skupiny.

Krom toho bude Gent usilovat o prolomení jedné smutné série. Šachtar naposledy podlehl belgickému protivníkovi v roce 1995, tehdy v Poháru vítězů pohárů nestačil na Bruggy. S Gentem se však potkává vůbec poprvé a obejít se bude muset bez Selezňova a Kryvcova.

Šachtar Doněck - pravděpodobná sestava:
Pjatov – Srna, Kučer, Ismaily, Ordec - Marlos, Stěpaněnko, Bernard, Fred, Kovalenko - Ferreyra

KAA Gent - pravděpodobná sestava:
Rinne – Asare, Gershon, Mitrović, Neto - Dejaegere, Miličevič, Foket - Esiti, Simom, Koulibaly

Tip EuroFotbal.cz: 1

Autor: Ondřej Linhart / shaktar.com, uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
HullCity

Trapné...

Reagovat
smazaný uživatel

ty si trapný, neotravuj !

Reagovat
smazaný uživatel

určitě jsem byl jediný ty nýmande posr...

Reagovat
HullCity

Reaguješ takhle všude na kritiku?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, jen na tebe, protože si zaujatý proti mě

Reagovat
HullCity

Vzhledem k tomu,jak tipuješ ke všemu ukr. a Hullu tak bych to samé mohl říct o tobě,ale máš na to právo to jo,ale tipovat proti Šachtaru doma?!?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JASR1

si mimo ,moc si veris

Reagovat
pawelFCB

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
HullCity

Bez větších komplikací...mohli jsme jim dát mnohem víc,kdyby tyčky nestály v cestě,ale po 3 zápasech skóre 8:0?Pokud se v 2.polovině nestane něco podobného co s YBB,tak easy postup!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele