Serie A - souhrn 6. kola

24.09.2016, 19:58, aktualizováno 26.09.2016, 22:58
Komentáře a souhrny
Fiorentina se rozešla bez branek s AC Milán. Lazio porazilo Empoli, tři body má rovněž Sassuolo. Na hřištích Janova a Interu se hrálo nerozhodně, Turín zaskočil římské AS. První místo v tabulce italské ligy si i po šestém kole udrží Juventus. Turínský celek podle očekávání vyhrál v Palermu, jediná branka zápasu byla vlastní a na svědomí jí měl Gondaniga. Dotírá ale nadále i Neapol, která si bez větších problémů poradila s Chievem...

Cagliari Calcio - UC Sampdoria 2:1

26.09.2016 21:00

Góly: 37. João Pedro, 88. Federico Melchiorri - 86. Bruno Fernandes

Sampdoria Janov se opět nedokázala vzpamatovat a prohrává další důležitý duel. Tentokrát nechala všechny tři body domácímu Cagliari, které se trefilo dvakrát. Domácí poslal do vedení Joao Mario a Doria vstřelila srovnávací branku, ale ta přišla až příliš pozdě. Domácí nenechali Blucerchiati ani bod, protože dvě minuty před koncem rozhodl Melchiorri.

Před Sampdorií se otevírala obrovská možnost vykoupit se a zapomenout na nedávné úspěchy. To by ale musela zvládnout duel s domácím Cagliari. Pro cestu na Sardinii zvolil trenér Gimapaolo co nejméně změn a dal důvěru mužům jako Škriniar, Regini, Praet, Cigarini, Linetty, Alvarez nebo Muriel. Domácí se spoléhali na zálohu v podání hráčů jako Isla, Tachtsidis, Padoin nebo Pedro, zatímco o ofenzívu se starali Borriello se Sauem.

A Cagliari se ihned pouštělo dopředu. Po skvělém centru hlavičkoval Marco Sau, ale branku těsně minul! Brankář Emiliano Viviano měl pořádný kus práce před sebou také po střele mladého obránce Nicoly Murrua, který balon trefil parádně. Neméně dobře však zasáhl spolehlivý brankář Námořníků. V prvních momentech utkání se hra trochu kouskovala a přibývalo faulů na obou stranách.

Po pětadvaceti minutách hry to z velké dálky vyzkoušel Luca Cigarini, ale Marco Storari si s pokusem poradil. Po třiceti minutách musel brankář Marco Storari střídat kvůli zraněnému koleni, se kterým to vůbec nevypadalo dobře. To ale Cagliari nevyvedlo z rovnováhy a naopak se domácí tým pořádně pustil do svého soupeře. Padoin skvěle pronikl do vápna, poslal míč před branku, kde si jej našel Joao Pedro a poslal jej za Vivianova záda!

Domácí v klidu kontrolovali průběh utkání a Sampdoria byla očividně otřesená. Nedařila se jí kombinace, její hráči nepůsobili nebezpečně, natož živě. Trenér Giampaolo věděl, že jeho hráči potřebují nový impuls. Nedařilo se jim vůbec nic, takže se ze hřiště poroučel unavený a nevýrazný útočník Luis Muriel. V té chvíli nadešly momenty českého útočníka Patrika Schicka, který měl oživit skomírající ofenzívu Blucerchiati.

Ani jemu se to ale nedařilo a Doria měla s přibývajícím časem k vyrovnání stále dál. Po další bleskové akci domácích zakončil řecký záložník Tachtsidis, ale jeho projektil neměl gólové parametry. Doria se potácela v marných výkonech a její hře se dalo vyčíst téměř vše. Až deset minut před koncem duelu se na hrací plochu dostal mladík Bruno Fernandes, který vystřídal nevýrazného Dennise Praeta.

A právě střídající Fernandes ještě vykřesal pro hosty naději. Pět minut před koncem utkání se Fernandes dostal k míči těsně za vápnem a krásnou ranou uklidil míč za brankáře Rafaela! Tehdy měla ještě Doria šanci. O ni však hosté přišli hned poté, protože brankář Emiliano Viviano vyběhl z brány, ale netrefil míč! Toho se tak zmocnil zkušený útočník Melchiorri, který jej v pohodě zasunul do sítě - 2:1 pro domácí tým.

Více informací k zápasu

FC Crotone - Atalanta Bergamo 1:3

26.09.2016 19:00

Góly: 86. Simy - 3. Andrea Petagna, 40. Jasmin Kurtić, 45. Alejandro Gómez

Na posledním místě tabulky zůstává stále Crotone. Nováček ligy kvůli zpackanému prvnímu poločasu nakonec prohrál s Atalantou Bergamo 1:3. Bergamaschi nastříleli všechny branky v průběhu poločasu. Ve druhém dějství sice přišli o vyloučeného Francka Kessiého, ale Crotone už stihlo jen korigovat.

Crotone mělo opravdu katastrofální začátek. Cordaz ještě v první šanci dokázal zlikvidovat Gómezův pokus z malého vápna, ale vzápětí už lovil míč ze sítě. Andrea Petanga se zbavil bránícího protihráče a měl spoustu času si rozmyslet, co s balónem udělá. Zvolil samostatné zakončení a udělal dobře, Cordaz proti jeho střele neměl nárok a Atalanta vedla 1:0. Po půlhodině hry měly oba celky po jedné obrovské příležitosti. Ta první Atalanty skončila na tyčce a tu druhou poslal Trotta těsně vedle.

Ve 40. minutě už vedli hosté 2:0. Na centrovaný balón si na malém vápně vyskočil Jasmin Kurtič a Cordaz byl bez šance. Ze strany Bergamaschi to ještě nebylo vše. V první minutě nastavení předvedl vynikající akci Alejandro Gómez, který popotáhl balón a pak dobře umístěnou a razantní střelou potřetí překonal Cordaze.

Atalanta měla jasně nakročeno k výhře, ale v 63. minutě si utkání zbytečně zkomplikovala. Franck Kessié předvedl hloupý šlapák a sudí mu udělil červenou kartu. Zhruba půlhodinovou početní převahu dokázalo Crotone zužitkovat jen jednou. V závěru obrana hostů nedokázala odvrátit nebezpečný centr, ten naopak ještě přizvedla na volného Simeona Tochukwu Nwankwa a výsledek dostal konečnou podobu 1:3 z pohledu domácích.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - AC Milán 0:0

25.09.2016 20:45

Góly: -

Diváci na Stadio Artemio Franchi se nakonec branky nedočkali a Fiorentina jenom remizovala s AC Milán 0:0. Dělba bodů je asi spravedlivá, oba týmy měly několik dobrých šancí, ale jak Gigi Donnarumma, tak i Ciprian Tatarusanu zůstali nepřekonání.

I když nakonec branka nepadla, nehrál se vůbec špatný fotbal. Už po šesti minutách rozevřel milánskou obranu dobrým vedením balónu Josip Iličič ale svůj pokus poslal vedle tyče Gigiho Donnarummy. Fiorentina se několikrát v utkání dožadovala odpískání faulů obránce Paletty, který hrál opravdu nečistě. Jeho zákrok z 16.minuty však sudí penaltově neposoudil. Posoudil až zákrok Calabrii o pár minut později. Kontakt s Borjou Valerou tam jisto jistě byl, nicméně španělský fotbalista pád hodně přifilmoval. Každopádně Iličič si postavil balón a jen rozezvonil tyčku!

V prvním poločase Milán příliš nehrozil, první velkou šanci si vytvořil až v 51.minutě, kdy Niang procpal míč na malé vápno a tam v tísni zakončoval Bonaventura. Ciprian Tatarusanu vše ustál a výsledek 0:0 pokračoval.

Asi největší příležitost, vedle zahozené penalty, přišla v 63.minutě. Suso potáhl rychlý brejk, několikrát si vyměnil balón s Bonaventurou a pak vystřelil, načež Tatarusana už překonal ale v brance ho ještě zastoupil Mattias Vecino! Vzápětí na druhé straně předvedl fantastický skok proti Valerově ráně Donnarumma.

Závěr utkání byl hodně otevřený a hrozily obě strany. Bacca v pokutovém území dobře zpracoval těžký balón a okamžitě vypálil těsně vedle. V páté minutě nastavení sudí Orsato upřel hostům standardní situaci z velmi dobré pozice, jasný faul na Luize Adriana posoudil jako regulérní. Branka nakonec nepadla, Fiorentina remizovala s AC Milán 0:0.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Delfino Pescara 1:1

25.09.2016 15:00

Góly: 47. Giovanni Simeone - 85. Rey Manaj

Janov pouze remizoval 1:1 s Pescarou a tento výsledek je pro něj určitě ztrátou. Naopak svěřenci trenéra Massima Odda mohou být spokojeni, cenný bod jim pět minut před koncem vystřelil Manaj. Pescara dokonce mohla pomýšlet na vítězsttví, neboť Grifové dohrávali čtvrthodinu bez dvou vyloučených.

Dle předpokladů začali domácí aktivněji, Bizzarri musel být v pernamenci zejména v 11.minutě, kdy na brankové čáře zachránil rodící se pohromu. Na druhé straně zkoušel střílet z dálky Caprari a Perin musel vytáhnout dobrý zákrok. Po půlhodině hry se po skrumáži ve vápně Grifů dožadovali hosté penalty, sudí Irrati však jeji prosby nevyslyšel.

Branky začaly padat až po změně stran, ve 47.minutě Gentiletti vysunul Simeoneho a ten na přední tyči překonal Bizzarriho. Pescara se dlouho nemohla dostat ke slovu, Janov výtečně bránil a nedovoloval hostům jakkoliv ohrožovat Perinovu branku. Domácí si ale vše zkomplikovali naprosto sami. Po nesmyslném faulu si vykoledoval druhou žlutou kartu Edenílson a Pescara hrála v početní převaze. Navíc Edenílson nebyl sám, kdo byl vyloučen. Panděv neudržel jazyk za zuby a také on uviděl červenou kartu.

To už byla pro Delfíny více než solidní možnost, jak ještě získat alespoň bod a hosté tuto možnost využili. V 85.minutě poslal přesný balón před branku Zampano a Rey Manaj trefil prázdnou branku! Bylo srovnáno 1:1 a domácí ještě čekaly krušné chvilky. Janov však i v devíti obrat nedovolil a má alespoň bod.

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Udinese Calcio 1:0

25.09.2016 15:00

Góly: 34. Gregoire Defrel

Nejtěsnější vítězství si připisuje Sassuolo. To v generálce na Evropskou ligu udolalo nebezpečné Udinese 1:0, když o všem rozhodl ve 34.minutě Defrel. Hubené vítězství Neroverdi je zcela zasloužené, Udinese si toho na Cittá del Tricolore příliš nevytvořilo.

Udinese si během posledních týdnů připsalo několik zajímavých výsledků, mimojiné zvítězilo na San Siru proti AC Milán a bodovat chtělo i na Cittá del Tricolore. Domácí byli o něco lepším týmem, v úvodní části dějství si však žádnou gólovku nevypracovali.

Až ve 34.minutě se poprvé a naposledy změnilo skóre. Lirola poslal na malé vápno precizní pas a Defrel ve skluzu otevřel skóre zápasu! Neroverdi měli i další příležitosti, ale Karnezis dokázal odolávat.

Jasně lepší Sassuolo ve druhém poločase mírně polevilo, ale žádnou velkou převahu Zeber to neznamenalo. Naopak, Udinese se vůbec nemohlo dostat k zakončení. V závěru sice soupeře přimáčkli ale výjma rohovým kopu k ničemu vážnějšímu nedošlo. Sassuolo tak zvítězilo nad Udinese 1:0 a vítězně se naladilo na další zápas Evropské ligy proti belgickému Genku.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Empoli FC 2:0

25.09.2016 15:00

Góly: 29. Keita Baldé, 90. Senad Lulić

Lazio si bez větších potíží poradilo s Empoli, které opět nevstřelilo ani jednu branku. Mizérie toskánského celku pokračuje, dnes ji prohloubily zásahy od mladíka Keity a veterána Luliće, který v závěru pojistil výhru Biancocelesti.

Trenér Inzaghi se opět rozhodl pro stále častější rozestavení 3-5-2 a do obrany poslal hráče jako Radu, de Vrij a Wallace. Velmi silný střed tvořili Lulić, Milinković-Savić, Biglia, Parolo a Anderson. Empoli kontrovalo obvyklým rozestavením a sestavou bez překvapení. V bráně Skorupski, do zálohy se vešli Croce, J. Mauri, Tello a Saponara. O góly se měli starat Pucciarelli s Gilardinem.

Hned od první minuty bylo Lazio aktivnějším týmem. Keita si z pravé strany naběhl do středu pole, odkud po přechodu do pokutového území zakončoval. Jenže pálil těsně nad bránu. Velký problém pro Lazio znamenala devátá minuta, v níž sice římský celek neinkasoval, ale zranil se mu mozek hry a hlavní hvězda Lucas Biglia. O chvíli později málem udeřili také hosté. Pucciarelli si ve velkém vápně připravil balon a následně prudce vypálil, jenže brankář Strakosha zasáhl svědomitě.

Immobileho pokus z velkého úhlu vytěsnil Skorupski na rohový kop, po kterém se už Lazio prosadilo. Jen minutu po něm se balon ze strany dostal do držení Keity Baldého, který číhal na odražený balon ve vápně. Na nic nečekal a pohotovou ranou do protipohybu brankáře Skorupskiho poslal balon k tyči!

Neplánovaně muselo střídat také Empoli, kterému se po třiceti minutách zranil obránce Federico Barba. Pár minut před koncem první půle málem Empoli srovnalo, když se pas ze strany dostal na hlavu Alberta Gilardina. Ten ale potvrdil, že jeho forma je stejně neškodná jako u celého týmu a Strakosha neměl problémy zakročit. Mladý brankář Lazia měl plné ruce práce také po změně stran.

Dlouhý centr se totiž dostal až k Pucciarellimu, který nabíhal k pravé tyče. Následně se mu podařilo z voleje zakončit, jenže brankář toskánského Empoli se však zorientoval a jeho pokus lapil. Lazio se dostalo pod tlak Empoli, který se ale projevoval spíše územní převahou a kombinací. K nebezpečnému zakončení se tým trenéra Martusciella nedostával. Jedním z mála hráčů, kteří opravdu bojovali, byl domácí kanonýr Ciro Immobile.

Po hodině hry utíkal s balonem před sebou opět Keita Baldé, ale tentokrát pálil dělovou ránu těsně nad bránu! Na opačné straně chtěl Pucciarelli vypálit z ostrého úhlu, jenže jeho pokus protančil pokutovýmn územím bez teče. V 90. minutě Lazio bez problémů pečetilo výhru, když se centr ze strany dostal před brankáře Skorupskiho. Toho jeho obránci nebránili a nechali Senada Luliće, aby do balonu jemně trkl - 2:0 pro domácí Lazio.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Bologna FC 1:1

25.09.2016 15:00

Góly: 37. Ivan Perišić - 14. Mattia Destro

Milánský Inter doma proti Bologně sice jasně dominoval, ale na tři body to dnes nestačilo. První poločas se víc povedl hostům, kteří dokonce díky brance útočníka Destra vedli, ale o chvíli později srovnal na konečných 1:1 Chorvat Perišič.

Inter Milán se v poslední době vzchopil a k dobré hře přidal i výsledky. Do velké míry za to vděčí Mauru Icardimu, který pálí ostrými. Dnes nastoupil po boku Perišiče, Banegy nebo Candrevy. Šanci od první minuty dostal mladík Miangue. Felsinei sázeli na Destra, Verdiho, Krejčího nebo Gastaldella s Džemailiho.

Bologna hrála s Interem velmi vyrovnanou partii a od prvních minut jasně ukazovala, že nehodlá jen bránit remízový výsledek. Brankář Samir Handanovič musel zasahovat možná častěji, než si představoval, neb jeho obránci v úvodu trochu zmatkovali. Bologna velmi dobře kombinovala a brzy vedla. Kondogbia udělal chybu a přišel o míč, čehož využil Taïder. Ten si všiml nabíhajícího Destra. Spolupráce dvou někdejších hráčů Interu slavila úspěch a Destro trefil přesně - 1:0 pro Bolognu.

K sebevědomí týmu Interu nepomáhala ani očividná nejistota stoperské dvojice, která se sehrávala. Inter se pokoušel ihned odpovědět a třeba projektil Banegy nevypadal špatně. Hodně aktivním hráčem byl zejména Ivan Perišič, který kromě rychlosti dělal obráncům hostí velké problémy častou střelbou. Svou aktivitu zúročil deset minut před koncem první půle, když dostal nahrávku od Antonia Candrevy a z voleje ji poslal přesně mimo dosah brankáře da Costy!

Po krásné srovnávací brance se Inter opět mohutně ujal aktivity a hned vzápětí mohl stejný hráč dokonat obrat. Tentokrát si ale náhradní brankář da Costa s jeho ranou poradil a vyrazil ji. Nepřekonal ho ani ve formě hrající kapitán Mauro Icardi, který se dostal v pokutovém území ke střele z první, jenže nakonec se balon ocitl těsně vedle tyče. Tím celý první poločas skončil a domácím nezbývalo, než se spoléhat na své ofenzivní fotbalisty také ve druhé půli.

Inter byl aktivnějším týmem také po změně stran. Nejprve nepřesně pálil Ever Banega, pak se v pokutovém území k balonu dostal Antonio Candreva a přízemní střelou vystrašil brankáře da Costu, který musel zasahovat. Inter v této fázi zápasu tlačil svého soka. Nejprve nastřelil břevno a pak se dokonce dvakrát málem prosadil Mauro Icardi. První jeho rána ale skončila u brankáře a druhá dorážka olízla jen boční síť.

O aktivitě jasně hovořila statistika střel na bránu - devět na straně Interu, jediná na straně Bologny. Hosté také vytahovali růžky, ale jednalo se o nepříliš přesné pokusy brejků. Do dobré střelecké pozice se dostal v pokutovém území Verdi, ale napálil jen nejbližšího protihráče. Největší šanci druhé půle měl na hlavě Andrea Ranocchia, který dnes odehrál poměrně dobrý zápas. V páté minutě nastavení mohl hlavou rozhodnout, ale nakonec jeho zakončení skončilo těsně vedle!

Více informací k zápasu

Turín FC - AS Řím 3:1

25.09.2016 12:30

Góly: 8. Andrea Belotti, 53. Iago Falqué (pen.), 65. Iago Falqué - 55. Francesco Totti (pen.)

AS Řím naprosto nezvládl nedělní duel s Turínem a prohrál o dvě branky. Ve svém jubilejním startu se prosadil i Francesco Totti, jenže jeho branka nakonec nestačila. Domácí pak děkují především hráči, který ještě nedávno oblékal dres právě AS.

Turín se raduje a opět se jednou ukázalo, jak klíčový je pro jeho ofenzívu mladý střelec Andrea Belotti. Po jeho návratu ze zranění dnes poprvé nastoupil od začátku a za poslední měsíc to bylo nejlepší utkání Turína. Hvězdou utkání se ale stal někdo jiný. Někdejší hráč AS Iago Falqué, kterého vedení odeslalo jako nepotřebného. Dnes hodně toužil ukázat, že to byla chyba. Jeho vendeta se mu povedla nad míru skvěle, protože dal dvě branky.

Falqué nastoupil od začátku po boku střelce Belottiho a vedlo se mu výtečně. Kromě něj se na hřiště dostali i hráči jako Boyé, Benassi, Obi nebo Castán s mladíkem Barrecou. Prostor mezi třemi tyčemi opět hájil Joe Hart. Hosté nastoupili ve velmi silné sestavě, která čítala jména jako Salah, Džeko, Florenzi, Szczesny, Manolas nebo Perotti. Edin Džeko pokračoval v dobrých výkonech, ale po práci pro tým to vždy končilo jeho nejslabší vlastností - zakončením.

Jak se to správně dělá, mu ukázal uzdravený Andrea Belotti. Ten ukazuje, v jak skvělé je formě. Dokázal to už po pár minutách, protože se natlačil do vápna, počkal na centr od spoluhráče a přesnou hlavičkou nedal brankáři Szczesnymu šanci - 1:0 pro domácí a na tahu byli hosté.

Vlkům prakticky nic nefungovalo, od zálohy přes kombinaci až po obvyklou slabinu Džeka. Ten pálil jednu akci za druhou, třebaže snaha se mu vyčíst nedala. Vrátivší se záložník Daniele De Rossi proslul spíš pomalostí a fauly, za něž byl oceněn žlutou kartou. Joel Obi jednou vystřelil, jeho rána byla zablokována, ale další už nepřidal. Po dvaceti minutách totiž musel kvůli zranění střídat, což Turínu změnilo plány.

Do hry byl vyslán Daniele Baselli, který je pod trenérem Mihajlovićem trochu přehlížen. Pak sledoval obrovskou šanci Edina Džeka, který se prosmýkl do vápna a zakončoval. Jenže s tím brankář Joe Hart počítal a jeho ránu skvěle vyrazil. Pět minut před koncem první půle se do další zajímavé pozice dostal opět Belotti, tentokrát pálil z úhlu. Přesto jeho tah na bránu byl pro obránce AS dost složitý. Jeho ránu nakonec brankář Wojciech Szczesny likvidoval.

Něco bylo potřeba změnit, takže trenér Luciano Spalletti vyměnil nevýrazného De Rossiho za miláčka davů Francesca Tottiho. Doufal při tom, že Tottiho inteligence a schopnosti pomohou otočit utkání, což je v poslední době pro Tottiho charakteristické. S ním na hřišti se i z Džeka stává lepší zakončovatel, což ale díky snaze Joea Harta nepotvrdil. Jeho hlavičku totiž Angličan vyrazil!

Vše pak změnila nařízená penalta. Domácí hvězda Belotti se potkal ve vápně s Brunem Peresem, který jej fauloval. K puntíku se postavil Iago Falqué, který svou úlohu zvládl skvělě a vstřelil druhou branku Býků! O pouhou minutu později se však na opačné straně stalo to samé. Útočníka Diega Perottiho totiž fauloval obránce De Silvestri, který pak jen sledoval, s jakým přehledem si poradil také legendární Francesco Totti. Řím se tím dostal do hry, ale musel ještě přidat.

Přesně po hodině hry se dostal do hry také opomíjený obránce Davide Zappacosta, který byl u další akce. Po nahrávce od Belottiho se k míči dostal dnes vynikající Iago Falqué, který vyslal nádhernou střelu na bránu. Brankář Szczesny nezvládl zareagovat a kapituloval. Falqué naopak prožíval ohromnou radost. Kdekdo by čekal, že se AS nadechne k tlaku a bude pomocí útočníků mačkat svého soka. Ale ani jedno se nestalo.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Chievo Verona 2:0

24.09.2016 20:45

Góly: 24. Manolo Gabbiadini, 39. Marek Hamšík

Hráči Neapole splnili roli favorita a v generálce na další zápas Ligy mistrů porazili houževnaté Chievo 2:0. Vše podstatné se odehrálo už během první půle, ve které se prosadili Gabbiadini a Hamšík.

Domácí tým byl velkým favoritem a tuto roli začal záhy po úvodním hvizdu naplňovat. Úvodní čtvrthodina sice byla plná nepřesností, ale pak už začal přibývat šance a to zejména na domácí straně. V 17.minutě si naskočil na Ghoulamův centr Callejón a Sorrentino musel vyškrábnout na rohový kop. O pár minut později předvedli domácí další pohlednou akci, tentokrát i s gólovým vyjádřením. Hamšík krásně našel Callejóna, ten okamžitě pod sebe vybídl Gabbiadiniho, který prudkou střelou k tyči nedal Sorrentinovi žádnou šanci - 1:0 pro Neapol. Domácí se uklidnili a zanedlouho pokořili obranu Chieva podruhé. Hamšík převzal na hranici ofsajdu balón a parádní ranou k tyči zvýšil na 2:0.

Chievo to mělo složité, v Neapoli po prvním poločase prohrávalo 0:2 a k blízkosti Reinovy branky se prakticky nedostávalo. Navíc i po změně stran pokračovali Parthenopei v aktivitě. Zielinski trefil jen dobře bránícího protihráče a Callejón mířil těsně vedle.

Až v 72.minutě si Chievo vytvořilo první šanci, Floro Flores postupoval sám na golmana, ale Koulibaly ho dostihl a nakonec mu i znemožnil zakončit. Stadion San Paolo nakonec žádnou další branku nenabídl, Neapol tak splnila roli favorita a nad Chievem zvítězila 2:0.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Juventus FC 0:1

24.09.2016 18:00

Góly: 49. Edoardo Goldaniga (vl.)

Juventus Turín si v sobotu večer zajistil tři body výhrou nad domácím Palermem. Utkání dlouho vyznívalo ve prospěch Staré dámy a nakonec jej rozhodla vlastní branka někdejšího hráše Juventusu Edoarda Goldanigy.

Juventus Turín chtěl navázat na svou někdejší formu a dát zapomenout na ostudnou porážku s Interem Milán. Měl k tomu ideální příležitost při výletu na Sicílii. tamní Palermo postavilo na trávník mimo jiné hráče jako Gonzales, Goldaniga, Jajalo, Diamanti, Čočev nebo Balogh. Na lavičce zůstali pouze opory jako Hiljemark, Sallai, Henrique nebo Nestorovski. Hostující Juventus dal šanci mladému stoperu Ruganimu, do záložní řady se vešli Khedira, Lemina, Pjanić nebo Alex Sandro. V útoku Staré dámy našel své místo i Mario Mandžukić, který zaujal post mladíka Dybaly.

Juventus hned od prvních minut dominoval utkání, ale šance mělo Palermo. Zkušený útočník Diamanti centroval na přední tyč, jenže hlavička Aleesamiho skončila těsně nad brankou. Juventus působil hodně nervózním dojmem a za prvních deset minut dostali 3 jeho hráči žlutou kartu. To však hostům nebránilo v útočení. Sedmá minuta patřila Miralemu Pjanićovi, který šikovně zakroutil míč mezi tři tyče. Brankář Posavec dokázal míč vytěsnit mimo.

Do velké šance se v minutě 11. dostal také argentinský útočník Gonzalo Higuaín. Zkušený střelec si udělal prostor mezi dvojicí obránců, jenže jeho ránu na poslední chvíli zablokoval obránce Gonzalez. Juventus byl po celou první půli aktivnějším týmem a dokazoval to množstvím akcí. Na dlouhý pas Bonucciho si naběhl opět argentinský útočník Gonzalo Higuaín, který se sice dokázal protlačit do zakončení, jenže brankář Posavec mu míč sebral!

Po třiceti minutách musel ze hřiště mladý stoper Rugani, který střídal ze zdravotních důvodů. Ani změna v základní jedenáctce však Juventus nezpomalila. Do protiútoku se dostal Mario Mandžukić, který předal balón Higuaínovi. Zkušený útočník si všiml nabíhajícího Leminy, jehož střelu z první však brankář Posavec vyrazil! Krátce před koncem první půle vyhrál Gonzalo Higuaín důležitý hlavičkový souboj a dostal balón k Alvesovi, který centroval na Mandzukiće. Tomu ale pár centrimentrů k zakončení chybělo. A brankář Posavec se musel činit také na konci prvního poločasu, když jej tvrdou střelou vyzkoušel záložník Khedira.

Do druhé půle ani jeden z trenérů neudělal žádné změny. Přesto se hned po rozehrání radoval Juventus. Obránce Goldaniga sice nejdříve balón odkopl k obránci Alvesovi, ale jeho střelu opět tečoval. Tentokrát do vlastní sítě, takže Juventus vedl o jednu branku. Palermo bylo šokováno z náhlého vedení Juventusu, ale ve hře dopředu se nijak nesnažilo. Juventus Turín kontroloval stav utkání a kombinoval na vlastní polovině.

Palermo sice bránilo dobře, ale častokrát mělo v obraně díry. Jednu takovou nepotrestal Mario Mandžukić, který pohotově vystřelil po centru Barzagliho. Brankář Posavec totiž skvěle zasáhl. Ani další šance chorvatského útočníka neskončila gólem, protože po nahrávce od Khediry pálil jen do dobře postaveného brankáře Palerma. O pouhou minutu později sice Mario Mandžukić, gól vstřelil, jenže kvůlu ofsajdu nemohla branka platit. Palermo se však nezvdávalo a 10 minut před koncem utkání se centr Goldanigy málem dostal k Henriquemu. Ten však na dlouhý balón těsně nedosáhl.

Poslední šanci utkání měl na starosti opět Mario Mandžukić, jenže zkušený útočník nepřešel přes bránícího obránce Gonzaleze! V nastavení měl velkou šanci Cionek, který hledal před bránou Juventusu Balogha. Celou situaci ale dobře přečetl brankář Buffon, který vyběhl a míč lapil do svých rukavic. Juventus tak získal na půdě Palerma cenné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC650112:415
2.SSC Neapol642014:514
3.Inter Milán63218:611
4.AS Řím631214:810
5.SS Lazio631210:710
6.AC Milán63128:710
7.Chievo Verona63127:610
8.Bologna FC63128:1010
9.US Sassuolo63036:89
10.Turín FC622211:78
11.Janov CFC52217:58
12.ACF Fiorentina52215:48
13.Cagliari Calcio62139:127
14.Udinese Calcio62136:97
15.Delfino Pescara61327:86
16.Atalanta Bergamo62049:126
17.UC Sampdoria62046:96
18.Città di Palermo61233:75
19.Empoli FC61142:84
20.FC Crotone60154:141

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (92)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jako noc a den, dneska jeden z nejhorších zápasů za poslední rok.

Reagovat
Pipo123

Kua mal som výhru Juve o dva a viac, keď som videl čo robil v 90 minút Mandzu, ako mohol ísť dopredu, namiesto toho chcel zdržovať a stratil loptu, fuck

Reagovat
brenk

veď tam bol sám proti asi trom hráčom

Reagovat
Pipo123

Nemyslím tú situáciu, ale keď mal loptu a išli traja na troch, som čakal že to potiahne a on to zasekol niekde ku kraju ihriska a potom stratil loptu, tam som mal takú nádej že ten protiútok potiahne a dajú gól

Reagovat
brenk

šance tam boli a nemuseli by si strachovať o výsledok...ale to by bolo moc jednoduché

Reagovat
smazaný uživatel

Utrpěli jsme vítězství.

Bonucci "The only positive was the result."

Reagovat
CubONE

Tak nemal som pravdu, Luca odohral uz dnes cca 30min, mal by byt pripraveny aj na repre.

Reagovat
smazaný uživatel

Juve

Reagovat
olis

striedania

Reagovat
Pinturicchio

Bídný výkon, hlavní je, že jsme vyhráli.

Daniho zranění by nemělo být vážné, u Kwadwa asi půjde o něco vážnějšího.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle oficiálního prohlášení má jít u obou o totožné zranění - podvrtnuté koleno. Víc až po prohlídce v J-Medical.

Reagovat
Pinturicchio

Jinak rozdíl mezi Pipitou a Mandzukicem byl ještě markantnější, když byli na hřišti oba. Higuaín dřel jak blázen, pomáhal obraně, snažil se rozjíždět útoky, dostával tým z tlaku. Mandzukic si tam vykračoval jak na nedělní procházce a jediné, co si od něj pamatuju, jsou zahozené šance, které by Gonzalo proměnil i s šátkem přes oči a zlomenou nohou.

Reagovat
smazaný uživatel

Mandzukičovi dny v Juve se krátí...Už ani já mu nevěřím, že ty goly dávat bude.

Reagovat
FuckT

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrozné čo sme včera predvádzali, ak sa Allegri nepreberie, tak neviem. Konečne by už mohol zmeniť aj rozostavenie, lebo teraz je to katastrofa. A včera pri zrazený Ruganiho, tak tam dá Cuadrada, úplne nepochopiteľné dať na právu stranu dvoch čo nevedia poriadne brániť, a ešte Alvesa na stopera. To nemá ani cenu rozoberať, až kým si to neuvedomí, lebo je to niečo strašné. Striedania ani nekomentuje radšej. Hrať proti Palermu ako posratý, a k útočníkom sa ani lopta poriadne nedostávala už, Higuaín si musel zbiehať až na polovicu.

Hrať na 5 obrancov, 1 DM, bez formy hrajúceho Maria, a čakať od Pjaniča, Khedriu, že možno dajú gól alebo niečo vymyslia je hrozné. Higuaín sa tam môže aj roztrhať s tým pohybom a nábehmi.

Reagovat
Pettirosso

Asamoah's right knee (not the one operated in 2014) injury is serious, the player is expected to be out for a long period. #GdS

Ted uz i druhy ten uz je mrtvej..

Reagovat
M11

to uz je konec.. minimalne u nas... bohuzel

Reagovat
smazaný uživatel

Má ohromnou smůlu. Jednoznačně konečná. To bude zase na pár měsíců, takže nepojede ani na Africký pohár, v únoru/březnu bude "připravený" a do hry se dostane po pár minutách opět v dubnu/květnu. Smlouvu má do června 2018, novou už podle mě nedostane, obdobný případ jako Cáceres.

V lednu dorazí Brožović, v létě Witsel s Matoudim.

Osobně bych ale raději náhradu v podobě Benassiho nebo Baselliho, když už. Anebo se spekuluje o té "slonovinové" kometě z Bergama Kessiem.

Reagovat
Pettirosso

Koupil bych v zime Witsela a predkoupil na leto Kessieho.

S Asou souhlas, ten uz bohuzel u nas "skoncil"

Reagovat
olis

na Kessieho mame mat uz predkupne pravo my

Reagovat
smazaný uživatel

Vy máte předkupní právo na celé Bergamo, ale nic se neděje.

Reagovat
olis

staci pockat

Reagovat
olis

nevidel som co sa stalo, bola to nejaka nestastna nahoda alebo ho Allegri uvaril? mi prislo ze tych zapasov hral dost vela

Reagovat
M11

odehral obycejny balon.. ani nebyl pod tlakem.. a konec.. on je bohuzel v prdeli i kdyby hral jen 5 minut kazdy zapas

Reagovat
olis

skoda, je to skvely hrac

Reagovat
Pettirosso

Bez tech zraneni by jednoznacne byl.

Reagovat
Alberto Aquilani

My sme úplne karmický mančaft. V 2. kole Borriello, pred týždňom Badelj (Badelj ty vole) a teraz 2 fíky Iago syn džungle. V ďalšom zápase nám dá gól trebars Marika Gombbitová, ktorá sa postaví,. vyskočí a jebne nám hlavou po centri od Stevieho Wondera. Miesto toho, že tam Luciano furt nejak nezmyselne bácha ofenzívnych hráčov, by už mal definitívne zapracovať Paredesa, ktorý toho za 8 minút ukázal viac, jak všetci záložníci dokopy. Hlavne De Rossi je posledne istota len čo sa týka debilných kariet v prvej štvrťhodine a tŕpnutia nad červenou, ak to ovšem nestihne už v 1. polčase, na ofenzívnej polke s vystretými nohami na píšťalu súpera. Ja vôbec nie som nadšený, ak tam chodí Francek. Tomu to vychádza tiež len v nejakých zápasoch, kedy sa navyše musí byť tak nejak vpohode. Moc sa nehýbe, dáva len hneď ťažké lopty z prvej. No jo, Torino neni Crotone, aj keď Leo Castan bol dnes opäť úplne príšerný, čomu nechápem ako je možné, že sme z hry nedali gól, ale Salah s Džekom si to trebars uvedomujú. Na tej strane kde hral Peres asi svietilo slnko, a Spal to trebars nevidel, ale ten bol dnes príšernejší jak Ashley Cole, bol u všetkých 3 gólov. No nič, treba tam hodiť 3-5-2, dať na trequartistu Perottiho, dať na tej pozícii šancu aj Gersonovi a nejak sa schopiť. Hráme jak pičúsi, takže si vlastne všetko zaslúžime. Hold, treble to už nebude

Reagovat
smazaný uživatel

To je trest za to, ze odjebavame hracov. A dufam, ze v tom budu pokracovat Ricci, Politano a dalsi. K ostatnemu sa radsej nevyjadrim, lebo trepes picoviny jak vzdy

Reagovat
Alberto Aquilani

no jo, s Riccim a Politanom by sme boli už úplne inde. Ty sa z tohoto footbal managera rýchlo preber.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si tak hlupucky, ze to az nie je mozne. Hlavne, ze so Salahom a Iturbem sme na vrchole slavy

Reagovat
Alberto Aquilani

samozrejme, Salahových 25 kanadských bodov z minulej sezóny by dali obaja s prstom v nose.

Reagovat
smazaný uživatel

25 kanadskych bodov, NHL . To co predvadza Salah, zvladne v pohode aj Politano. A mozno by bol este lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

Politano hraje tuhle sezonu skvěle...a narozdíl od Gervinha II ty situace řeší inteligentně s hlavou nahoře

Reagovat
Alberto Aquilani

ano, a tiež je iné hrať v AS a iné v Sassuolu. Falkééé bol za ten pol rok v Janove prvý alebo druhý najlepší strelec v lige a v AS sa do tých šancí ani len nevedel dostať. Zrovna o Politanovi som písal hneď po sezóne, že by som mu šancu dal. Ricci, že šiel na hosťovanie Sabovi nevyčítam, v 1. lige ešte nekopal, ale niekoho mal priniesť, čo jak som písal, posledný deň mercata - 4 predaní hráči, totálne zbabral.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Footbal manager, toto mi tu vypisuje ten, co studuje Borbelyho strategie . Ja som dieta ulice, nie sedenia pri PC a footbal manager ani neviem co je

Reagovat
CubONE

Ty si hlavne podla vyjadrovania sa na EF primitiv.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Potvrdil.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

no neviem, este je asi skoro na nejake hodnotenia ale pride mi ze AS sa zacina dostavat tam kde pod Garciom, kym nepochopia ze s Dzekom to nikam nedotiahnu tak im asi ziadny trener nepomoze

Reagovat
Alberto Aquilani

pod Garciom sme nehrali... ale teraz hráme jak pod Zemanom. Nemôžme každé kolo dostávať 14 gólov.

Reagovat
smazaný uživatel

A preco by trener nemohol vyjebat Dzeka na tribunu. Nahlas ako trener by som vyhlasil, ze som chcel inych hracov a neschopny Sabatini mi ich nedal a nechal kokotov. Nechal by som si Sadiqa. Ak by ho poslali prec, tak by som skusil Kebu z Primavery. Je jedno, ci by som nemal vysledky s Dzekom alebo s Kebom. A keby sa to mudrlantovi Pallottovi nepacilo, zlozim demisiu. Nerobil by som zo seba idiota ako Spalletti.

Reagovat
smazaný uživatel

AS od nástupu Spallettiho velky posun nespravilo oproti Garciovi, vela zapasov proti schopnejsim muzstvam bolo skor o stasti. ja si na rozdiel od vacsiny myslim, ze púroblem je v utoku - nedokazeme dat gol a hrame do plnych co super vyuziva na brejky. Nebyt Dzeka mohlo byt 2:0 este v prvom polcase.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by totalny neuspech v lige, napr. 10 miesto znamenal okamzity odchod Pallottu a noveho schopnejsieho majitela, nic ine si nezelam. Lebo s touto bandou to bude uz len horsie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jankto v základu.

Reagovat
Pipo123

Dôležité 3 body, hráči bojovali, snažili sa, ale to je tak všetko. Na tú hru sa od nejakej 30 minuty nedalo pozerať, jedine Anderson sa snažil hrať kombinačne a podržať loptu, zvyšok hráčov to len nakopávalo na dnes dreveného Immobileho.

Môžeme hrať 3-5-2, obranu na to máme, Radu, De Vrij, Bastos prípadne Wallece vyzerajú fajn, ale na tej hre zálohy sa musí zapracovať, Parolo je totálne k ničomu, Milinkovič občas vyzerá ako TOP hráč a potom ako drevák čo by sa nepresadil za Borcice. V tej zálohe pri absencii Bigliu chýba hráč čo vie podržať loptu, strašne rád by som tam videl Hernanesa, taký hráč nám momentálne strašne chýba. Je stále čo zlepšovať, tak Simone začnime makať, pretože po slušnom úvode hráme totálne hovno. FORZA SS

Reagovat
smazaný uživatel

skoda velka dnes. mali sme vyhrat. aj ked na konci sme bolognu pustili zbytocne do sanci.

rano mal dnes ten svoj 1 z 10 zapasov, hral super, skoda tej sance na konci.

stvrtok sa ide do prahy, vidime sa interisti.

Reagovat
Rip

Spravíme si chuť na Spartě ... snad:-D

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne a uz nas bude vest konecne nejakej trener

Reagovat
smazaný uživatel

V případě večerní výhry budeme třetí!

Reagovat
Milan.B

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je někdo hodně bláhový

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mna dneska ranochia prijemne prekvapil na zaciatku to bolo trochu slabsie ale potom to bolo super takto uz dlho nehral ps: Tešim sa na duel so Spartou

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
Nuno čomes

Škoda, špička tabulky nám zase uteče. Jak vypadal 2. poločas??

Reagovat
smazaný uživatel

jak hrál Jankto?

Reagovat
olis

http://www.football-italia.net/92026/preziosi-they-want-pescara

pred tyzdnom sa o rozhodcoch rozpravat nechcel ale iba o futbale

Reagovat
Pettirosso

Sansone opět gól. 4 gól v 6 zápase. On a Vazquez mě budou mrzet dlouho.

Reagovat
Largo

Reagovat
panca

Tak 2. poločas nakonec slusnej btw suso druhej honda ne...

Reagovat
smazaný uživatel

Suso je naopak skvelej, akorat hrozne trpi tim, ze hrajeme vsechno pres levou stranu, takze se moc nedostava do hry.

Reagovat
CubONE

Asi najlepsi Montolivov zapas za posledny rok, hral fakt dobre. Pozitivom je tretie ciste konto v rade, skoda niektorych sanci.

Na konci jasna redka a priamy kop, skoda.

Reagovat
smazaný uživatel

a jak hraje ten mladý Locatelli?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten neodpiskany faul na L. Adriana na konci jen podtrhl mizerii rozhodcich (nejen hlavniho). Takticky docela dobre zvladnuty, presto jsem cekal vetsi aktivitu smerem dopredu. Niang by se mel probrat, po skvele priprave a zacatku sezony se posledni dva zapasy trapi. Dulezity je, ze se neprohralo a neinkasovali jsme (uz 3x v rade).

Reagovat
smazaný uživatel

Co ten Jankto? Jak hral?

Reagovat
Pipo123

Biglia fa crack. Oggi esami, rischia 2-3 mesi di stop

To sme v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Co Moritz? Hraje někdy?

Reagovat
Pipo123

Nehral vôbec, Inzaghi povedal že musí zapracovať na kondícii

Reagovat
smazaný uživatel

Interisti idete v Prahe aj na to stretnutie fanklubu do toho pohostintva ci rovno az na zapas? rad by som dal s vami pivo ked tak :)

Reagovat
Rip

Já určitě zajdu na to střetnutí, dám pivko a něco k jídlu..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Frankie the tough guy:

Frank De Boer hopes his decision to substitute Geoffrey Kondogbia will serve as a warning to all of Inter’s squad.

The French midfielder was taken off after just 28 minutes of the 1-1 draw against Bologna, with the Dutch Coach furious at his player’s inability to follow tacticial instructions.

“He is not a youngster, he is 23 and not 18,” De Boer told Tuttosport. “When we conceded the goal he lost the ball on the frontline.

“He had three teammates free, he needed to pass it. I treat everyone the same, we will talk about it today.

“I don’t want to come across as harsh but I hope it is a sign for everyone.”

Reagovat
Votas

jako má koule, že je asi před sebou musí vozit na fúriku, ale mám trochu strach, aby to zase nepřehnal. Třeba mi příjde, že až moc sere na Joveho, přitom když už chtěl stahovat Banegu, tak se tam asi víc hodil on, než Eder. Dokud ale sedí aspoň Nagatomo a díky Mianguemu jsem po snad pěti letech viděl, že bek udělal hráče 1 na 1, tak si zatím nebudu moc stěžovat.

Reagovat
Jajinek

Jovetič měl jít na plac každopádně...Eder bude hrát v základu v Praze...

Reagovat
Forza_Inter

Jove určite no navyše keď nie je v supiske EL...

Reagovat
smazaný uživatel

jo striedanie Banega Eder bolo divne, hlavne ked Eder hral hovno.

Reagovat
Pipo123

Takže BIglia je v prdeli, chodí o barlách a vyzerá to minimálne na 3 mesiace out. Čo je docela problém, proti Empoli nastúpil aj napriek bolestiam ktoré cítil v tom lýtku, následne si ten sval udrbal úplne. Inzaghi povedal že to bolo rozhodnutie hráča a chcel nastúpiť, ale aj napriek tomu, ak tam bolo riziko takéhoto zranenia tak mu to nemali povoliť.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavne za nej v tymu neni zadna adekvatni nahrada. Jako nejlepsi mozna varianta mi prijde Cataldi, ktery by se po par zapasech na tom postu snad chytnout mohl. Navic k tomu ten Parolo, ktery zatim hraje tragicky. Jediny pozitivum je, ze se celkem chytl Milinkovic-Savic.

Reagovat
smazaný uživatel

La Dea!

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, proč nechytá za Atalantu Sportiello?

Reagovat
olis

pohadal sa s trenerom

Reagovat
smazaný uživatel

díky za info Říkal jsem si, co za tím je, protože je to skvělej brankář.

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Gasperiniho co nejdřív vylejou, přijde mi rok od roku horší, jde to s ním z kopce.

Reagovat
Milan.B

traged....

Reagovat
Pipo123

Ani som nepostrehol že chytá Berisha

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele