1. kolo
25.08.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Hannover 96 1:1

Brémy remizovaly s Hannoverem, vyrovnávací gól dal Gebre Selassie. Lepším týmem byli domácí, kteří doplatili na neproměňování šancí.

Dva týmy ze severního Německa se rozloučili v prvním kole bundesligy smírně. Pod dohledem zkušeného rozhodčího Felixe Brycha proběhl neatraktivní první poločas, v němž obě mužstva hrála opatrně a nikdo si nevypracoval žádnou vyloženou příležitost. Do kabin se tedy o poločasové přestávce odebrala obě mužstva za bezbrankového stavu.

To do druhého poločasu vstoupil brémský Werder o poznání aktivněji a hned ve 48. minutě se dostal do první velké šance zápasu. Ke střele se dostal levý obránce Werderu Augustinsson, míč však proletěl jen těsně kolem pravé tyče. V 70. minutě se ocitl před odkrytou bránou domácí Claudio Pizarro, v těžké pozici však hlavičkoval pouze nad.

Po soustavném tlaku se Brémy dostaly v 76. minutě do další šance, tentokrát mířil Pizarro nad nohou po centru z levé strany hřiště. A téměř okamžitě se projevilo fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš". V 77. minutě totiž Hannover vstřelil první gól utkání jako blesk z čistého nebe. Po skvělé přihrávce od Beboua se ocitl před brankářem Pavlenkou Weydandt sám a z bezprostřední blízkosti se nemýlil.

V 85. minutě přišel do pokutového území Hannover centr z levé strany, po kterém hlavičkoval do brány Theodor Gebre Selassie. Rozhodčí ještě na videu přezkoumával možný ofsajd, nakonec však gól uznal a bylo tedy vyrovnáno.

V 90. minutě byli domácí kousek od obratu utkání, ale Pizarro trefil míč do třetice nad, tentokrát znovu hlavou. Zápas tedy skončil remízou 1:1, se kterou jsou určitě spokojenější hosté, kteří si vypracovali pouhou jednu vyloženou šanci za celý zápas.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele