3. kolo
16.09.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 1:1

Český reprezentační brankář Jiří Pavlenka se vrátil mezi tyče Werderu Brémy a nechybělo mnoho, aby čistým kontem přispěl ke konečnému vítězství. Na Wasserstadionu se ale nakonec dělily body, neboť na trefu Eggesteina odpověděl ve druhé minutě nastavení Misidjan. Do hry zasáhli i další čeští reprezentanti Theo Gebre Selassie a Ondřej Petrák.

První poločas žádnou ofenzivní podívanou nepřinesl a nejlépe o tom ilustruje statistika počtu střel. Na branku šla za pětačtyřicet minut jen jedna jediná a to z kopačky domácího Eggesteina. Naštěstí pro Werder ale byla gólová. Střílet se pokoušel i Kruse, ale hradbu těl stojících před sebou nepropálil. To nejdůležitější se tedy odehrálo ve 26. minutě. Klaassen si vyměnil balón s Eggesteinem a druhý jmenovaný se pak rozhodl na hraně pokutového území vypálit a udělal dobře. Eggesteinova rána zapadla přesně do šibenice a Bredlow plachtil vzduchem zcela marně. Werder byl po celý první poločas výrazně lepším týmem, diktoval tempo, ale málo zakončoval. Jiří Pavlenka, který se vrátil do branky Werderu po utrpěném otřesu mozku, zatím nemusel vůbec zasahovat.

Brémy začaly lépe i druhý poločas, ovšem po hodině hry zatopili Pavlenkovi hosté. Shodou okolností to byl český záložník Ondřej Petrák, který z malého vápna propasíroval balón do sítě, ovšem ze vstřelené branky se pro ofsajdové postavení nemohl radovat.

Domácí dlouho drželi ofenzivní choutky Norimberku na uzdě, až čtvrthodinu před koncem vyslal důrazné varování Löwen, jehož střela skončila těsně vedle. Norimberk v závěru zápasu vrhl veškeré síly do útoku a nakonec se dočkal vyrovnání. Dlouhý nákop do šestnáctky parádně sklepl Ishak pro Misidjana a ten s dostatkem času propálil Pavlenku na přední tyči. Brémy tak přišly v nastavení o výhru a doma s bavorským celkem jenom remizovaly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele