8. kolo
20.10.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:3

Bayern prolomil nepříznivou sérii a i přes vyloučení Robbena si z Wolfsburgu veze tři body. Pro hosty se jedná o první bundesligovou výhru od 22. září.

To série bez výhry Wolfsburgu dál trvá. "Vlci" slavili zisk tří bundesligových bodů naposledy na začátku září po zápase v Leverkusenu, od té doby třikrát remizovali a třikrát prohráli. V tabulce se však nachází na jedenácté příčce, dva body nad sestupovým pásmem.

Bayern se posunul na třetí příčku a se šestnácti body ztrácí na vedoucí Dortmund čtyři body. V příštím zápase na půdě Mainzu mu bude chybět Robben, který byl ve Wolfsburgu po dvou žlutých kartách vyloučen.

Favoritem zápasu týmů se špatnou bilancí posledních zápasů byl pochopitelně mnichovský Bayern, který si první šanci vypracoval již ve 4. minutě. Tehdy pošťouchl Lewandowski míč do běhu na Gnabryho, který už šel skoro sám na bránu, na poslední chvíli mu však balón rukavicí vypíchl gólman domácích Casteels.

První půlhodině Bayern absolutně dominoval a na jejím konci dokázal skórovat. Ve 30. minutě nahrával Thiago Alcantara geniálně na Roberta Lewandowskiho, který z levé strany mířil přímo ke vzdálenější tyči. Do konce poločasu se již nic zásadního nestalo a Bayern vedl v poločase zaslouženě o gól.

Ani vedení nevzalo Bayernu chuť dávat další góly, hned ve 48. minutě si našel míč po nepřesné rozehrávce domácích Lewandowski, obloučkem si přehodil brankáře Casteelse a následně s přehledem zakončil do prázdné brány. 2:0 pro hosty. Vzápětí však přišla pro Bayern komplikace, a to ne pouze v rámci tohoto zápasu.

Arjen Robben fauloval v 57. minutě Rexhbecaje bez možnosti hrát míč a sudí Winkmann mu bez váhání udělil žlutou kartu, jelikož už však jednu měl ze 44. minuty, musel předčasně zamířit do sprch. Oslabení soupeře nastartovalo Wolfsburg a jeho hráči dokázali v 63. minutě po skvělé přihrávce Mehmediho a střele Weghorst z malého vápna do šibenice snížit na 1:2.

V 72. minutě se však po střele z první z hranice vápna dokázal gólově prosadit James Rodríguez a o tom, kam poputují tři body, už neměl nikdo nejmenší pochyby. Hosty může mrzet především zbytečné vyloučení klíčového Robbena, většinu zápasu na hřišti totiž dominovali.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
smazaný uživatel

0 : 2 Bayern musí zabrat Kovač je špatná alternativa

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Musí se nám začít znova dařit

Reagovat
Rich

Já věřím, že hráči chtějí Kovače sestřelit z postu trenéra. Honess sice vyjádřil trenérovi podporu, ale jakmile prohraje i tenhle zápas, tak jde... Můj typ: 3-0

Doufám v odchod Kovače. Já chci Zidana na lavičku Bayernu!!!

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele