5. kolo
25.09.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Schalke 04 1:0

Mizérie Schalke pokračuje. Tým z Gelsenkirchenu nemá po pěti odehraných bundesligových kolech ani bod a nachází se na beznadějném posledním místě tabulky.

Pro Schalke je o to horší fakt, že prohra přišla s Freiburgem, jedním z outsiderů soutěže, tedy v zápase, od kterého se Schalke mohlo odrazit k sérii lepších výsledků. Zápas byl vyrovnaný a tři body se k Freiburgu přiklonili díky pověstnému "štěstíčku".

V 5. minutě vstřelil gól za Schalke Cedric Teuchert, který rozhodčí v první chvíli uznal. Po následném zhlédnutí záběrů VAR však branku odvolal kvůli ofsajdu. V 10. minutě měl svou první šanci v zápase také Freiburg, když se v pokutovém území hostů objevil Terrazzino. Míč však skončil pouze nad bránou Schwolowa.

Ve 41. minutě přišla po delší odmlce další šance Schalke, které v prvním poločase dominovalo. Do vápna domácích pronikl po individální akci Mendyl a jeho střele skončila přímo na vzdálenější tyči. Do kabin se tedy šlo za bezbrankového stavu, přičemž blíž ke vstřelení gólu měli určitě hosté ze Schalke, kteří určitě cítili, že mají šanci na první letošní body.

Po začátku druhého poločasu však pro Schalke přišla krutá rána. V 52. minutě zakončoval zpoza vápna po zemi domácí Christian Günter, jehož střelu brankář Schalke Fährmann vyrazil před sebe. Tam si míč našel Florian Niederlechner, jenž ho dokázal usměrnit do odkryté části brány.

Inkasovaný gól Schalke zcela zmrazil a Freiburg mohl v 58. minutě přidat druhý gól zápasu. Marco Terrazzino se zjevil s míčem zcela sám přibližně v oblasti penaltového puntíku, nestřílel však přesně a jeho střelu tedy v klidu pokryl Fährmann.

V 90. minutě byli hráči Schalke vyrovnání nejblíže. Po centru z pravé strany si míč u bližší tyče na hranici malého vápna našel střídající Burgstaller, který však vystřelil těsně vedle. Zápas skončil za stavu 1:0 pro Freiburg a Schalke tedy na první letošní bundesligový bod stále čeká. O víkendu přivítá v Gelsenkirchenu hratelný Mainz.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele