1. kolo
25.08.2018 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:2

Eintracht Frankfurt dal zapomenout na nezdar z německého Superpokalu a do ligy vstoupil na hřišti Freiburgu vítězně. Pod dvougólovou výhru držitele německého Pokalu se podepsali Nicolai Müller a Sébastian Haller. Druhý jmenovaný byl první hvězdou zápasu, neboť sám na první branku ještě přihrával.

Jak se dokáže Eintracht oklepat z debaklu od Bayernu Mnichov? Odpověď ležela na Schwarzwald Stadionu ve Freiburgu, kam Eintracht zavítal už pod novým koučem. Freiburg mohl jít hned v úvodu do vedení, kdyby Niederlechner přesněji zakončil nečekanou kolmici od Frantze. Vzápětí musel Rönnow předvést dva dobré zákroky, a to po střele Stenzela i dorážce Petersena. Zahozené šance musely domácí SC později pořádně mrzet. Zvláště když už v 10. minutě Eintracht z první velké šance udeřil. Haller nádherně patičkou přiťukl balón Müllerovi, který z hranice vápna přízemní střelou k tyči poslal hosty do vedení. Po půlhodině hry měl na kopačce druhý gól Gaćinović, jehož střele scházely centimetry.

Freiburg vstoupil aktivněji i do druhého poločasu, ovšem opakoval se scénář z první půle. Vepředu zkrátka nebyl tolik nebezpečný, natož efektivní. Niederlechner v dobré pozici přestřelil a i další střelecké pokusy končily často mimo. Zkrátka snaha domácích vycházela vniveč.

Eintracht v tomto zápase vyučoval efektivitu. Osm minut před koncem De Guzmán z první posunul balón lépe postavenému Sébastianu Hallerovi, který ho s ledovým klidem poslal za Schwolowova záda. Freiburg se i za tohoto stavu sympaticky nevzdával, snažil se i v nastavení, ale defenzívu hostů prostě nepřelstil. Frankfurtský celek si tak hned v prvním kole odváží cenné tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele