7. kolo
07.10.2018 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Bayer Leverkusen 0:0

Duel ve Freiburgu nabídl souboj dvou týmů, které rozhodně nemohou spokojeny se svým postavením v bundesligové tabulce. Domácím patřila před tímto zápasem třináctá příčka, hostující a samozřejmě ještě mnohem ambicióznější Leverkusen byl pak dokonce až na na patnácté pozici. Cíl Bayeru byl tak jasný - vyloupit Schwarzwaldský stadion, odvézt si tři body, přeskočit dnešního soupeře v tabulce a konečně se nastartovat k lepším zítřkům.

A také konečně nalézt pořádného střelce. Vždyť dosud nejlepší kanonýr Werkself Kevin Volland dosud vstřelil pouhé dvě branky a na zlatou kopačku tak nikdo z Bayeru zatím zdaleka nekandiduje. Právě Volland přihrál svému týmu velkou šanci v osmnácté minutě, když byl v blízkosti vápna faulován a hostům se tak naskytla možnost zahrávání přímého volného kopu.

K rozehrávce se postavil Kai Havertz, s pokusem mladého ofenzivního talentu Bayeru ale gólman Schwolow neměl mnoho práce. Jelikož střela skončila ve zdi, vůbec nemusel zasahovat. O chvíli později zkoušel štěstí střelou z dálky Dragović, jeho pokus ale mířil hodně vysoko.

Ve třicáté osmé minutě došlo k prvnímu vynucenému střídání. Hřiště musel kvůli zranění opustit Florian Niederlechner, trenér Christian Streich tak ukázal na Janika Haberera, který vyskočil z lavičky a svého spoluhráče na hřišti nahradil.

Před závěrem první půle se do velmi dobré příležitosti dostal Kai Havertz, když zpoza pokutového území vypálil na branku, svatyni Freiburgu ale neohrozil, neboť mířil asi metr vedle. Druhý poločas pak žádné branky ani brankové příležitosti nenabídl a Freiburg s Bayerem se tak rozešli bezbrankovou remízou 0:0.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele