2. kolo
02.09.2018 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Fortuna Düsseldorf 1:1

Lipsko po úspěchu v play-off o základní skupinu Evropské ligy nedokázalo potvrdit úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Düsseldorfu a před vlastními fanoušky se s ním rozešlo smírně v poměru 1:1. Po minulém kolapsu v Dortmundu se tak nachází v dolní polovině Bundesligy s pouhým jedním bodem. Konkrétně mu patří čtrnáctá pozice, Fortuna je na tom se stejným bodovým ziskem lépe díky lepšímu skóre a je dvanáctá.

Hosté hráli od samého začátku s velkou chutí a do vedení se mohli dostat už po šesti odehraných minutách. Po střílené přihrávce z pravé strany se uprostřed šestnáctky zjevil Ducksch a vypálil z voleje, nicméně mířil jen doprostřed branky a gólman Gulácsi dokázal včas zareagovat, balón odvrátil do strany. Zhruba deset minut před přestávkou si Fortuna vypracovala druhou velkou možnost nedělního střetnutí.

Gießelmann obdržel nahrávku do druhé vlny z pravého křídla a střílel z první z hranice šestnáctky přes bránícího Mukieleho, vzdálenější tyčku minul o několik decimetrů. Ve 41. minutě dopravil balón do sítě Jean-Kévin Augustin, nicméně jeho branka nebyla správně uznána kvůli zřetelnému ofsajdovému postavení. Düsseldorf famózně vstoupil do druhého dějství a hned ve 47. minutě překvapivě vedl.

Po další nahrávce do druhé vlny a dobré práci Gießelmanna napřáhl z hranice pokutového území Matthias Zimmermann a parádně zavěsil k levé konstrukci. Od tohoto okamžiku RB výrazně přidal a snažil se za každou cenu vyrovnat. Po necelé hodině hry byl vidět Slovinec Kampl, který nejprve těsně minul zadní tyč a poté jeho tečovaný pokus vytáhl gólman Rensing na rohový kop. Domácí se dočkali srovnání v 68. minutě.

Křižný nástřel Mukieleho lehce tečoval Sabitzer a rychlonohý Augustin si seběhl za překvapenou defenzívu Fortuny, zblízka pak přehodil pozdě reagujícího Rensinga. Za další dvě minuty mohl otočit vývoj Forsberg, nicméně na hostujícího strážce si tentokráte nepřišel. Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem neproměnil vyloženou možnost Raman, a když vzápětí neuspěli střídající Cunha a na druhé straně ani aktivní Ducksch, tak se výsledek již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele