8. kolo
21.10.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - SC Freiburg 1:1

Hráči berlínské Herthy nedokázali potvrdit úlohu favorita proti Freiburgu a i přes skvělý vstup do nedělního zápasu získali pouze bod za remízu 1:1. V tomto ročníku německé nejvyšší soutěže stále mají na kontě jedinou porážku a nacházejí se na šestém místě s patnácti body. Bádenský celek doposud posbíral o pět bodů méně a remíza má pro něj cenu zlata, díky ní se znovu přiblížil k poklidnému středu tabulky.

Domácí výběr se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti už po sedmi minutách hry. Třiadvacetiletý slovenský krajánek Ondrej Duda obdržel krásnou kolmici za obranu protivníka od Skjelbreda, balón si přehodil na svou silnější pravačku a poté z deseti metrů zamířil do pravého spodního rohu. Domácí měli mírnou územní převahu i v následujícím průběhu a k druhé brance byli blízko po necelé hodině hry.

To totiž stanul ve středu šestnáctky Kalou a mířil pod břevno, avšak jeho pokus z první letěl zhruba metr nad. Ve 29. minutě zkusil štěstí z dvaceti metrů Duda a nebyl daleko od svého druhého zásahu v tomto střetnutí, neboť brankář Schwolow vyrazil balón s vypětím všech sil do strany. Freiburg z ničeho nic udeřil necelých deset minut před přestávkou, když se poprvé v tomto ročníku prosadil dvaadvacetiletý obránce Robin Koch.

Ten se opřel do míče z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho nádherný kroucený projektil zaplachtil přesně k pravé konstrukci, gólman Jarstein se jen naprázdno proletěl vzduchem. Pak se až do konce úvodního dějství nic zásadního nestalo, domácí si mohli vzít zpět ztracené vedení po hodině hry. Po centru z levého křídla hlavičkoval s pomocí země Ibišević a vzdálenější tyčku vskutku minul jen o několik centimetrů.

V 70. minutě si navedl míč blíže do středu hrací plochy Kalou a zkusil překvapit přízemní střelou, ovšem Schwolow byl na zemi včas a bez problémů zakročil. O třináct minut později zabránil pohromě vynikající Jarstein, když vyrazil Waldschmidtovu nebezpečnou ránu z voleje do strany. Těsně před koncem základní hrací doby přisoudil rozhodčí Cortus pokutový kop Hertě, ale po prozkoumání videozáznamu své rozhodnutí změnil a pak se již nic zásadního nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud chce být Hertha na sebe i nadále pyšná, tak by měla v toto zápase brát 3 bodíky.

Reagovat
Lahvac-CZ

Taky bych byl rád za 3 body, ale proti Freiburgu se nám moc nedaří, takže se bojím remízy

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele