5. kolo
25.09.2018 20:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hannover 96 - TSG Hoffenheim 1:3

Hoffenheim vyhrál v Hannoveru a drží se na pohárových příčkách. Jeden gól za hosty vstřelil i šestadvacetiletý Pavel Kadeřábek.

V zápase Hannoveru s Hoffenheimem byli favoritem hosté, kteří se po dobrých výkonech z loňské sezóny dostali až do základní skupiny Ligy mistrů. Právě ta však mohla být pro tým inovativního kouče Juliana Nagelsmanna problémem. Jeho svěřence totiž čekaly tři soutěžní zápasy v šesti dnech (na Ukrajině se Šachtarem Doněck, s Dortmundem a v Hannoveru).

V prvních dvou zmiňovaných zápasech Hoffenheim remizoval, ten třetí už dokázal zvítězit. Mnoho cestování Hoffenheimu očividně příliš nevadilo a v Hannoveru předvedl suverénní výkon. Zápasem v Hannoveru si navíc odbyl povedenou bundesligovou premiéru teprve dvacetiletý švýcarský gólman Gregor Kobel.

V 18. minutě se dostal k míči na malém vápně hostů nikým nehlídaný Bebou, střelu však dokázal zblokovat jeden z obránců Hoffenheimu. Hned vzápětí to ale byl právě Hoffenheim, kdo udeřil. Ve 20. minutě vyslal Joelinton geniální přihrávku na Breneta, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil a gólově se prosadil.

I druhý gól zápasu mohl vstřelit Brenet, ve 38. minutě však jeho střelu gólman domácích Esser vyrazil na roh. Ve 49. minutě přišla příjemná chvíle pro všechny fanoušky českých hráčů v zahraničí. Pavel Kadeřábek totiž po líbivé individuální akci vstřelil zpoza vápna a míč zaplul přímo ke vzdálenější tyči. Hoffenheim tedy vedl už 2:0.

V 53. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Vogt nesmyslně Füllkruga a domácí tedy zahrávali pokutový kop. K penaltovém puntíku se postavil sám faulovaný Füllkrug a chladnokrevně snížil na 1:2. V 79. minutě mohl Füllkrug srovnat skóre zápasu, při hlavičce se však nacházel v signalizovaném ofsajdu.

Hoffenheim zcela rozhodl o třech bodech až v úplném závěru zápasu. V nastaveném čase druhé půle prošel po pravé straně až do pokutového území domácích Ishak Belfodil a po sérii kliček pohotově zakončil ke vzdálenější tyči. Hoffenheim tedy po dobrém výkonu veze z Hannoveru cenné tři body a nebýt zbytečné penalty, pravděpodobně by udržel i čisté konto.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele