1. kolo
25.08.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - FC Augsburg 1:2

Nováček z Augsburgu vstoupil do soutěže prohrou, ačkoliv vstřelil první gól zápasu. Augsburg neprohrál první kolo bundesligy po dlouhých šesti letech.

Atraktivní zápas sledovaly zaplněné tribuny düsseldorfské ESPRIT Areny, ve které bylo podle německého tisku přes 42 tisíc diváků. Ačkoliv je Düsseldorf nováčkem soutěže, v zápase byl mírným favoritem, především kvůli absenci opor Augsburgu.

Augsburg mohl jít do vedení již v 18. minutě, kdy střílel slibně z dálky Hinteregger. Jeho ránu však na poslední chvíli vyrazil na roh brankář Fortuny Düsseldorf Rensing. Ve 29. minutě kopal Augsburg rohový kop, z něhož přišel centr do pokutového území domácích. Tam si míč našel hlavou jeden z hostujících hráčů a nasměroval ho přímo do sítě, z brankové čáry však na poslední chvíli míč vykopl Hoffmann.

Byl to však Düsseldorf, kdo šel po chybné rozehrávce hostující defenzivy do vedení. Zimmermann centroval z pravé hranice vápna prudce před bránu, kde si míč našel hlavou Benit Raman a vstřelil tak první bundesligový gól Düsseldorfu po více než pěti letech.

Augsburg se ale nevzdal a do druhé půle nastoupil v ještě větším tempu. V 57. minutě centroval hostující Schmid z pravé strany na malé vápno, kde si míč našel hlavou Martin Hinteregger a usměrnil ho do odkryté části brány. A i třetí gól zápasu byl vstřelel hlavou. V 76. minutě centroval útočník Augsburgu Richter do pokutového území Düsseldorf, odkud hlavičkoval Hahn přímo do brány.

V závěru zápasu musel vytáhnout hostující brankář Giefer dobrý zákrok proti tečované střele Zimmermanna, zápas už však skončil 2:1 pro hosty, kteří si vezou do Augsburgu tři cenné body. Zápas byl kuriózní tím, že všechny tři góly byly vstřeleny hlavou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele