8. kolo
19.10.2018 20:30 CET
7 : 1
(3:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Fortuna Düsseldorf 7:1

Frankfurt doslova rozdrtil nováčka z Düsseldorfu. Domácí zvítězili rozdílem šesti gólů, pěti góly se navíc prezentoval novopečený nejlepší střelec soutěže Luka Jović.

Před zápasem byl Frankfurt za jasného favorita, to co však během předehrávky osmého bundesligového kola viděla zaplněná Commerzbank-Arena ve Frankfurtu nečekal asi nikdo. První velkou šanci zápasu si přitom vypracovali hosté z Düsseldorfu!

Ve 12. minutě si však přetažený centr nikdo z hostujících hráčů v pokutovém území Frankfurtu nenašel. Kdyby ano, měl by před sebou prázdnou bránu. Ve 20. minutě nařídil sudí Aytekin na popud VAR pokutový kop pro Frankfurt za hru rukou. Penaltu vzápětí proměnil Sébastien Haller.

O sedm minut později vstřelil svůj první gól v zápase Luka Jović, který si naběhl na skvělý centr Kostiće a zblízka vystřelil k zadní tyči. Ve 34. minutě navíc Jović přidal svůj druhý gól v zápase a hosté z Düsseldorfu věděli, že jsou ve velkém maléru. Tentokrát vyslal klíčovou přihrávku na volného Joviće sám střelec prvního gólu Haller.

Do kabin se šlo za stavu 3:0 pro Frankfurt a domácí byli s výsledkem nadmíru spokojeni. To však ani zdaleka netušili, k čemu dojde v druhém poločase. Hned pět minut po začátku druhé půle vstřelil čtvrtý gól domácích Haller, který z bezprostřední blízkosti vyslal míč obloukem přes bezmocného brankáře hostů Rensinga.

V 53. minutě přišla pro Düsseldorf alespoň částečná naděje. Tehdy po skvělé individuální akci snížil přízemní střelou k tyči Lukebakio. Po vstřeleném gólu však hosté hráli příliš otevřeně a to se jim vymstilo téměř ihned. V 55. minutě přidal svůj třetí gól v zápase Jović, když se skvěle zorientoval na vzdálenosti penaltového puntíku a po obtočení chladnokrevně zakončil do odkryté části brány.

Od této chvíle už se jednalo jen a pouze o exhibici Luky Joviće. Ten přidal svůj čtvrtý gól v zápase v 69. minutě, když nečekaně vystřelil a míč se po odrazu od bližší tyče po zemi dokutálel až za brankovou čáru. Dalo by se říci, že čeho se Jović v zápase dotkl, to se proměnilo ve zlato.

O necelé tři minuty později své dílo dokonal pátým vstřeleným gólem ve chvíli, když hosté působili rezignovaně. Jović zakončoval hlavou po chytré centru Hallera. Zápas už skončil výsledkem 7:1 a defenzíva Düsseldorfu v čele s brankářem Rensingem v nejbližší době asi nebude chtít o Jovićovi ani slyšet!

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele