5. kolo
26.09.2018 20:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 3:1

Frankfurt prohrál po hektickém druhém poločase v Mönchengladbachu. Skvělým výkonem se prezentoval Thorgan Hazard.

Mönchengladbach nehraje letos narozdíl od Frankfurtu evropské poháry a právě to mohl být jeden z klíčových faktorů jeho úspěchu v přímé konfrontaci s ním. Frankfurtský Eintracht prožívá takovou malou bundesligovou krizi. V nejvyšší německé soutěži dokázal vyhrát pouze v prvním kole ve Freiburgu a se čtyřmi body se krčí na patnáctém místě.

V 18. minutě se ocitl v dobré šanci domácí Pléa, po rohovém kopu však trefil pouze místa, kde stál připravený brankář Trapp. Přibližně deset minut před koncem prvního poločasu vstřelili po volném přímém kopu hosté gól, který však nebyl uznán kvůli ofsajdu.

V závěru poločasu jsme byli svědky třech velkých šancích a ani jedno z mužstev nehrálo zataženě. V 39. minutě se nedokázal prosadit z bezprostřední blízkosti Sommera hostující Müller, vzápětí vychytal Hazarda Trapp a nakonec se gólově neprosadil ani po centru z rohového kopu Ginter.

V 53. minutě trefil z volného přímého kopu Thorgan Hazard pouze boční síť, ačkoliv nemalá část publika už míč viděla v síti a branku oslavovala. V 56. minutě už se však fanoušci v Borussia-Parku dočkali. Alassane Pléa přebral přihrávku od Neuhause v pravé straně pokutového území a z úhlu se trefil prudkou střelou přímo pod břevno. Trapp neměl proti této střele žádnou šanci.

O necelých deset minut později navíc Mönchengladbach přidal také druhý gól, tentokrát se skvěle opřel do míče z první Thorgan Hazard a balón doletěl přímočaře až ke vzdálenější tyči. Thorgan Hazard byl celkově po většinu utkání hlavní postavou na hřišti a určitě bude jedním z aspirantů na nominaci pro nejlepšího hráče pátého bundesligového kola.

V 74. minutě dostal zápas zápletku. Ante Rebić dokázal po zmatku v domácí obraně usměrnit míč do prázdné brány a snížil tak na 2:1. Hosté ucítili šanci a rázem začali hrát aktivněji. To se jim však vymstilo v 85. minutě, kdy naskočil na Hazardův centr z rohového kopu nikým nehlídaný Nico Elvedi a hlavou nasměroval míč přímo do odkryté části brány.

Borussia Mönchengladbach tedy dokázala v zápase zvítězit 3:1 a těší se z umístění v TOP 5 bundesligy s deseti body. Frankfurt naopak za prvních pět kol nasbíral pouhé čtyři body a nachází se na patnáctém místě, tedy na hranici udržení se mezi německou elitou.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele