3. kolo
15.09.2018 15:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:1

Šlágr německé Bundesligy mezi Bayernem Mnichov a Leverkusenem skončil i přes rychlé vedení Farmaceutů výhrou bavorského velkoklubu. Bayern na proměněnou penaltu Wendella rychle odpověděl a za pouhých třináct minut výsledek otočil. Do střeleckých análů se postupně zapsali Tolisso, Robbén a James Rodríguez. Radost z výhry trenéru Kovačovi poněkud kazí vážné zranění Corentina Tolissa.

Bayern nezačal proti Leverkusenu vůbec dobře a soupeři velmi brzy dovolil zahrávat pokutový kop. Po pouhých 120 sekundách zahrál ve vápně rukou Thiago Álcantara, ale Kevin Volland Manuela Neuera překonat nedokázal. Ke smůle Bayernu však sudí viděl prohřešek jeho hráčů a penaltu nařídil opakovat. Sám Volland si už po druhé netroufnul a penaltu přenechal Wendellovi, který nezaváhal!

Rychlá branka byla jakýmsi rudým hadrem na býka. Bayern okamžitě přidal plyn a za pár minut už vedl. Nejprve parádní souhry s Müllerem využil v šestnáctce důrazný Corentin Tolisso a o chvíli později potrestal špatné odvrácení Taha ranou z voleje Arjen Robbén. Další ránu schytal Leverkusen formou zranění, Lars Bender musel přenechat místo Julianu Brandtovi. Bayern po otočení výsledku ubral na aktivitě a do konce prvního poločasu výsledek kontroloval. Těsně před jeho koncem utrpěl vážné zranění kolene Corentin Tolisso, takže i Niko Kovač musel střídat.

Ve druhém poločase už viděla Allianz Aréna jasnou převahu Bayernu, ovšem dlouho bez gólového vyjádření. Leverkusen byl každopádně stále ve hře o body, ale situaci si zkomplikoval vyloučením Karima Bellarabiho deset minut před koncem. Ofenzivní hráč Farmaceutů ostře zajel do Rafinhy a sudí s ním neměl slitování. Rafinha navíc musel pro další zranění střídat.

O vítězi utkání definitivně rozhodl až minutu před koncem James Rodríguez. Celou akci rozjel Robbén, který kolmici vysunul Álcantaru a jeho centr James hlavou usměrnil za Hradeckyho záda. Bayern nakonec porazil Bayer Leverkusen 3:1 a dál neohroženě kraluje Bundeslize.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 Jebat Bayer!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak to vidí-zatím i book z tipu. Bayern -3,5 kurz 4,66. Bayern o 3 přesně 4,93 . V každém případě taky očekávám nálož.

Reagovat
Bastaron

Tak proč je máš v oblíbených?

Reagovat
smazaný uživatel

Fandim oboum, ale Bayern je pro mě prostě top

Reagovat
Bastaron

To chápu, spíš jsem narážel na to, že píšeš jebat Bayer to spíš zní jako že je nesnášíš.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to sem trochu přehnal no

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Rich

4-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele