4. kolo
23.09.2018 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - 1. FSV Mainz 05 1:0

Prvního vítězství v lize se dočkali Farmaceuti. Leverusen doma udolal jedinou brankou Kaie Havertze Mohuč a poskočil na nesestupové pozice. Domácí celek byl výrazně lepší, ovšem v prvním poločase dokázal zazdít velké množství příležitostí.

Bayer byl odhodlán smolný začátek sezony konečně prolomit a do Mohuče se pustil se vší vervou. Ve 2. minutě trefil Julian Brandt hlavou obránce a Kohr pro změnu z dobré pozice vůbec netrefil zařízení. Hlavou neuspěl ani Alario, ale zde je potřeba pochválit vynikající zákrok gólmana Müllera. Leverkusen stupňoval tlak, ale hosté stále odolávali.

Ve 38. minutě znovu nebezpečně pálil Dominik Kohr a Müller vyrážel. Alaria zase těsně minul. Jediná šance Mohuče přišla až na sklonku prvního poločasu. Brankář Hradecky neudržel balón v náruči, ale dorážející Burkardt ho ani na podruhé nepřekonal.

Mohuč se hned na začátku druhého dějství postarala o rozruch, když Robert Quaison vstřelil vedoucí gól. Videorozhodčí ale objevil prohřešek proti pravidlům a gól neuznal. Leverkusen pak zase přidal plyn a výsledkem byla rozhodující branka. V 62. minutě Kai Havertz hlavičkoval osamocený na malém vápně a Müller byl tentokrát bez šance! Mohuč se sice snažila o vyrovnání, ale přes dobře zformovanou defenzívu Bayeru se neprosazovala. Leverkusen zvládl závěr zápasu s bravurou a ve čtvrtém kole konečně zvítězil.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele