3. kolo
15.09.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 2:1

Naprosto nečekaný závěr zažili diváci na stadionu v Mohuči, kde domácí tým hrál s konkurenčním Augsburgem více jak 80 minut bez branek. Ale v závěrečné desetiminutovce padly hned góly tři a to ještě neuvěřitelným způsobem. Hosté vedli, nicméně domácí dokázali záhy srovnat a o svém těsném úspěchu 2:1 rozhodli trefou střídajícího Alexandra Maxima v nastavení. FSV díky tomu zaznamenal již své druhé vítězství v novém ročníku.

V souboji dvou neporažených výběrů se shodným bodovým ziskem začal lépe FC, který už v 8. minutě rozvlnil síť. Gregoritsch obdržel přihrávku do běhu, obešel protihráče a pak z dvanácti metrů prostřelil gólmana Müllera. Jenže branka nebyla uznána kvůli předchozímu ofsajdovému postavení rakouského forvarda, což si rozhodčí Petersen dodatečně zkontroloval u videa. Další zajímavý okamžik nastal po necelé půl hodině hry.

Krásný centr z levé strany obdržel do pokutového území domácí Mateta, avšak jeho následná hlavička nakonec těsně prosvištěla kolem vzdálenější konstrukce. Za další dvě minuty se zjevil tváří v tvář proti brankáři Gieferovi důrazný Quaison, načež ho zblízka šajtlí nepřekvapil. Z pohledu prvního poločasu to bylo vše, další nebezpečí vzniklo po hodině hry. Blízko otevření skóre byl hostující Koo.

Ten si ve středu šestnáctky naskočil na parádní pas Schmida z pravého křídla a perfektně mířil přímo pod horní tyčku, nicméně Müller se vytasil s fantastickým zákrokem jednoruč a balón vytěsnil nad horní tyčku. V 63. minutě napřáhl z hranice pokutového území domácí Malong a jeho projektil minul pravou šibenici jen o několik decimetrů. Pak už padaly pouze branky, první krok k případnému úspěchu udělal Augsburg v 82. minutě.

Dong-Won Ji se ani ne po devíti minutách strávených na trávníku odhodlal ke střele z dobrých třiceti metrů a skákavý míč přeci jen zapadl k levé tyči. Neuběhlo ani pět minut a bylo srovnáno. Anthony Ujah po přímém volném kopu využil špatného vyběhnutí Giefera a hlavou zblízka dotlačil balón do branky. Hostující strážce zasahoval nejistě i ve třetí nastavené minutě po autovém vhazování a míč vyboxoval jen na kopačku Maxima, který mu ho z osmnácti metrů po zemi vrátil do sítě a rozhodl tak o osudu sobotního utkání.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele