8. kolo
20.10.2018 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - TSG Hoffenheim 1:3

Hoffenheim nevstoupil zrovna nejlépe do tohoto ročníku německé ligy a po sedmi zápasech měl na kontě pouhé dvě výhry, ovšem nyní dokázal otočit nepříznivý vývoj prvního poločasu a z Norimberku si nakonec odváží vítězství 3:1. Díky tomu se přiblížil ke středu tabulky a určitě bude chtít na tento úspěch navázat v nadcházejícím průběhu. Naopak domácí celek nedočinil nedávný debakl v Lipsku (0:6) a po osmi duelech má stále na kontě sedm bodů.

Přitom nováček 1. Bundesligy nezačal vůbec špatně a už po dvou minutách se zjevil v obrovské možnosti Švéd Ishak, jenže svůj únik nakonec zakončil střelou z hranice šestnáctky vedle levé tyče. Norimberk se dostal do vedení krátce po odehrané čtvrthodině, kdy Adams přistrčil ve vlastním pokutovém území Misidjana a rozhodčí Zwayer nařídil pokutový kop. K němu se postavil Hanno Behrens a po zemi zamířil do pravého dolního rohu.

Od tohoto okamžiku TSG ožilo a začalo být aktivnější. V polovině první půle se vytáhl gólman Mathenia proti ráně ze střední distance, vzápětí se domácí strážce blýskl i proti dělovce Kramariče směřující pod břevno. Zhruba deset minut před přestávkou naopak mohl na druhé straně navýšit náskok aktivní Ishak, ale levou konstrukci minul o několik decimetrů. Ještě do poločasu zlikvidoval Mathenia střelu českého krajánka Kadeřábka i hlavičku Bičakčiče.

Hosté vstoupili do druhého dějství jako vyměnění a během dvaadvaceti minut nastřádali všechny tři své góly. Nejprve srovnal v 50. minutě Reiss Nelson, který po krásné šajtli Kadeřábka vypálil z voleje a míč naprosto přesně usměrnil k levé tyči. Stejný hráč otočil vývoj sobotního střetnutí za dalších sedm minut. Teprve osmnáctiletý anglický útočník si naběhl na přesně načasovanou kolmici za obranu a z mírného úhlu zavěsil pod břevno.

Hoffenheim přidal třetí uklidňující zásah v 67. minutě. Z levého křídla parádně odcentroval aktivní Kadeřábek a svým pasem našel hlavu maďarského kanonýra Ádáma Szalaie, jenž zblízka překonal bezmocného Matheniu. Zhruba pět minut před závěrečným hvizdem se na opačné straně blýskl brankář Baumann proti ráně střídajícího Knölla a výsledek se tak již nezměnil. V dresu Norimberku odehrál celý zápas další český krajánek Ondřej Petrák.

Autor: Viktor Sandev / onlajny.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele