32. kolo
29.04.2018 18:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:1

Fotbalisté Werderu Brémy si proti Dortmundu definitivně zajistili německou nejvyšší soutěž i pro příští sezonu. Se Schwarzgelben uhráli remízu 1:1, což v kombinaci s ostatními výsledky dává jistotu. Všechny branky padly už v prvním poločase, na trefu Marca Reuse odpověděl Thomas Delaney. Výtečný zápas odchytal Jiří Pavlenka, který mařil jednu šanci za druhou.

Borussia začala územní převahou, ale prvních deset minut nedokázala zakončit. Až Piszczekova střela zaváněla gólem, naštěstí pro Werder jí jeden z obránců srazil na rohový kop. Hosté nakonec svojí převahu zužitkovali, v 19. minutě se dostal k odraženému balónu Marco Reus a tvrdou střelou nedal Pavlenkovi šanci. Werder se mohl brzy dočkat vyrovnání, ale Bürki předvedl na přední tyči reflexivní zákrok. Neuspěl ani Kruse, který zase z jasné pozice prostor mezi tyčemi vůbec netrefil.

Brémy se postupně lepšily, ale před koncem poločasu mohly znovu inkasovat. Marco Reus postupoval na Pavlenku sám, ale český brankář předvedl skvělý zákrok a šanci Borussie zlikvidoval. BVB nedalo a Brémy do šaten trestaly. Závar před Bürkim vyřešil dobíhající Thomas Delaney, který brankáře Dortmundu přehlavičkoval. První poločas tedy skončil smírem 1:1.

Borussia ve druhém poločase zvýšila tlak a v 64. minutě se dokonce dočkala branky, která však nebyla pro ofsajdové postavení uznána. O minutu později měly Brémy opět velké štěstí, další Reusovu střelu tečoval Langkamp a za Pavlenkou zazvonila tyč.

Domácí byli pod tlakem a Akanjiho střelu vyškrábl Pavlenka na břevno. Deset minut před koncem byl Pavlenka opět ústřední postavou. Sám proti dvěma hráčům Borussie vytasil další zákrok a perfektně zlikvidoval rovněž Schürrleho hlavičku. Česká brankář měl hlavní podíl na tom, že Brémy získaly bod a nakonec se i zachránily.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jednička- rovná se zisk pro sázkovky. Nesmí se to stát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele