17. kolo
16.12.2017 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FSV Mainz 05 2:2

Brémy nad Mainzem vedly 2:0 a mohly se dostat ze sestupových pozic. Pak ale přišel zkrat a dva obdržené góly, které znamenají setrvání na šestnácté příčce. Mainz se nyní nachází o dva body před Brémami, na patnáctém místě. Stejně bodů jako Brémy, tedy patnáct, má navíc ještě další silný hráč v podobě Hamburku. Werder bude ale přes všechny snahy přezimovat na sestupových pozicích.

Brémy si v poslední době připsaly skalp Stuttgartu nebo silného Dortmundu a proti Mainzu tak byly favoritem. Werder šel do vedení již ve druhé minutě, kdy po přihrávce Thomase Delaneyho zpoza vápna vystřelil Bargfrege, jehož střela mířila přímo do levé části Zentnerovy brány. V 6. minutě se do dobré pozice dostal hostují Öztunali, jehož rána však trefila pouze břevno Pavlenkovy brány. V 17. minutě se mohla radost Brém znásobit. Ishak Belfodil totiž poslal z houfu hráčů v pokutovém území Mainzu hlavou míč přímo do brány brankáře Zentnera, který již nezmohl vůbec nic. Ve 26. minutě mohly Brémy vést 3:0. Eggesteinovu dobrou ránu však vychytal Zentner. Ve 34. minutě se skvělým zákrokem blýskl český brankář Jiří Pavlenka, jenž si skvěle poradil s ránou de Blasise.

Další stěžejní okamžik přišel až v 70. minutě. V první šanci druhého poločasu s totiž objevil hostující Quasion, jenž tváří v tvář Pavlenkovi překonal českého brankáře a srovnal tak na 2:1. V 75. minutě mohl dvougólový náskok Werderu vrátit Belfodil, ale jeho hlavičku Zentner vychytal. V úplném v závěru utkání v nastaveném čase centroval před bránu Brém Pablo de Blasis, jehož centr našel přímo před brankářem Pavlenkou Fabian Frei, jenž prudkou střelou mířil přímo pod břevno.

Brémy tedy po dobrém výkonu berou pouze jeden bod a přezimují na neoblíbené šestnácté pozici. V prvním lednovém zápase přivítají 13. ledna doma Hoffenheim. Mainz se ve stejný den představí na hřišti nováčka z Hannoveru.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele