27. kolo
17.03.2018 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Schalke 04 0:1

Schalke to s Wolfsburgem vůbec nemělo jednoduché, ale nakonec vyhrálo 0:1, i když branku nevsítil nikdo z hráčů klubu z Gelsenkirchenu. Ten proto uhájil druhou příčku v tabulce. Kdežto Vlci mají kliku, že v sedmadvacátém kole zaváhala i Mohuč.

Tedy že by to byla v prvním poločase ve Volkswagen-Areně nějaká super fotbalová podívaná, se rozhodně napsat nedá. Teprve až v jeho závěru se chytrou přihrávkou připomenul Leon Goretzka, jenž prostrčil na Burgstallera, který dále vyzval ke skórování Matiju Nastasiće, nicméně ten ukázal, že je na hřišti především od plnění úkolů, mezi něž střílení branek rozhodně nepatří.

S další šancí Schalke si poradil Koen Casteels, takže se šlo do šaten za bezgólového stavu. V 50. minutě se osmělil William, nicméně že by Ralfa Fährmanna nějak vyděsil, tak to tedy ne. Poté přišla řada na Amineho Harita a na druhé straně opět ztroskotal na brankáři Maximilian Arnold. Remíza 0:0 by však pro Vlky také nebyla úplně špatná.

A drželi ji i po 65. minutě, ve které nebezpečně střílel Breel Embolo. Švýcarský fotbalista to zkoušel i o čtyři minutky později, jenže jeho dalekonosný pokus se mezi tři tyče rovněž nevešel. V následující desetiminutovce na sebe chtěl vzít odpovědnost domácí kapitán Paul Verhaegh, ovšem Fährmann si celou situaci pohlídal.

V 84. minutě došlo na střet mezi Insúou a Arnoldem, po kterém mohl první jmenovaný děkovat rozhodčímu Benjaminu Cortusovi, že z něj vyváznul pouze se žlutou kartou. Krátce poté došlo na jedinou trefu zápasu. Po rozehraném přímém kopu se Wolfsburgu nedařilo dostat balon do bezpečí, takže se k míči mohl dostat Embolo.

Šikovnou kličkou obelstil obránce, aby mohl servírovat míč před bránu, kde ale místo někoho ze svých spoluhráčů našel jenom Robina Knocheho, který si z bezprostřední blízkosti smolně srazil levačkou kulatý předmět do vlastní sítě - 0:1. Nikdo z Labbadiova týmu už ve zbývajících minutách nestihnul zareagovat. VfL tedy připisuje desátou porážku, zatímco Schalke vyhrálo počtrnácté.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

V posledních 2 zápasech venku, které Schalke vyhrálo měli silnější soupeře- bráno dle kurzu od naší jedničky 3,68 a 2,32. Ted je 2,17 , tak snad to dají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jde o zápasy venku.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbytečná reakce .

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele