12. kolo
18.11.2017 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - SC Freiburg 3:1

Wolfsburg v zápase s Freiburgem prolomil sedmizápasové remízové prokletí. Freiburg stále balancuje na hranici sestupu.

Domácí vstupovali do zápasu jako favorit a svou úlohu potvrdili jiže ve čtvrté minutě. Ve čtvrté minutě se totiž domácí Malli s míčem prodral až do šestnácky soupeře, odkud přihrál Didavimu. Didavi posunul na Yannicka Gerhardta, který neměl s překonáním brankáře Schwolowa žádný problém. Wolfsburg tedy vedl 1:0. Již v desáté minutě málem po chybné rozehrávce domácího brankáře vyrovnal Petersen, ale do brány se nakonec netrefil. Ve 29. minutě si navedl míč do středu hřiště domácí Didavi a přihrál Mallimu. Malli nezaváhal a posunul Wolfsburg do dvoubrankového vedení.

Ani ne o pět minut se po lobu Malliho do další šance dostal Didavi, tentokrát ale skvěle zasáhl jeden z hostujících obránců Schuster. V úplném závěru prvního poločasu se do velké šance dostal Mario Gomez, ale brankáře Schwolowa se mu překonat nepodařilo. O poločasové přestávce byl tedy stav 2:0 pro domácí.

Ve 48. minutě se v rychlém sledu událostí nedokázali prosadit domácí Gomez, Guilavogui, ani Gerhardt. V 53. minutě vychytal Schwolow velkou ránu Didaviho i následnou dorážku Gomeze. V dalších minutách následovalo několik šancí na obou stranách, ale oba brankáři se až do 68. minuty vždy předvedli skvělým zákrokem.

V 68. minutě prošel hostující Bartosz Kapustka přes několik hráčů a pravou nohou se trefil do brány Casteelse. Freiburg tak vstřelil kontaktní gól. Ani ne o dvě minuty později ale Gerhardt poslal míč do vápna a Malli se znovu trefil a navýšil na 3:1.

Závěr zápasu byl klidnější a Wolfsburg si dokázal pohlídat cennou výhru. "Vlci" se nyní nachází se čtrnácti body na třinácté příčce bundesligové tabulky a příště se představí venku, proti ambicióznímu Augsburgu. Freiburg se nyní pohybuje na šestnácté příčce, která by znamenala baráž o Bundesligu. Šanci na nápravu budou mít "Breisgauští Brazilci" příští sobotu, kdy se doma představí proti Mainzu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele