32. kolo
28.04.2018 15:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:3

Hamburk se ze všech sil snaží utéct hrobníkovi z lopaty. A zatím to vychází. Třetí výhra v řadě, zvlášť nad přímým konkurentem, nechává celek z přístavního města pouhé dva body za baráží. Bude to ve zbývajících dvou kolech ještě hodně tuhá bitva.

Ta dnešní ve Volkswagen Areně začala v poměrně vysokém tempu, což už po dvanácti minutách odnesl zraněním Marcel Tisserand. Hned poté měl velice blízko ke gólu po Verhaeghově pobídce Renato Steffen. Při HSV stálo štěstí. Vzápětí to na opačné straně hřiště zkoušel Bobby Wood. Za Casteelse však zaskočil Uduokhai.
Už už to vypadalo na bezbrankový poločas, ale pak hosté hned dvakrát udeřili. Josuha Guilavogui zboural ve vápně o hlavu menšího Ita, který se šikovně snažil přelstít obranu. Rozhodčí nařídil penaltu, které se ujal Bobby Wood a vybral si správnou stranu - 0:1. S jednobrankovou ztrátou by se dalo ještě něco v následující pětačtyřicetiminutovce dělat, jenže domácí prakticky okamžitě po rozehrávce zaspali. Výborně hrající Tatsuya Ito nacentroval a jeho bochánek přizvednul zády k bráně stojící Lewis Holtby. Tady brankář neměl šanci - 0:2.

Před brankářem Hamburku Julianem Pollersbeckem bylo rušno až v 60. minutě. Blaszczykowskiho přímý kop minuli Arnold, Origi i Uduokhai, takže skončil kousek vedle branky. Hře domácích Vlků chyběla myšlenka, takže se Titzův tým při bránění ani příliš nezapotil. Pokus Guilavoguie nemohl muže v rukavicích vystrašit. Ovšem Labbadiovi svěřenci se přeci jen dočkali snížení. Brekalo rozehrával standardní situaci a rozehrál ji tak, že po zemi zacílil na bránu. Střela rozhodně nevypadala nijak nebezpečně a Kyriakos Papadopoulos jí ještě vcelku zvláštně udělal prostor místo toho, aby se pokusil balon odkopnout. Takhle mohl zapadnout za Pollersbeckova záda - 1:2.

V závěru měli dobré příležitosti ještě Bakery Jatta a Filip Kostić. Nicméně skóre se naposledy měnilo až v poslední minutě, když William fauloval do vápna pronikajícího Luku Waldschmidta. Kostić sice na Casteelse nevyzrál a nedostal se ani k dorážce, nicméně tím vlastně uklidil prostor právě pro Waldschmidta, který tak mohl zblízka nekompromisně dorážet - 1:3.

HSV by však stejně zápas vyhrál. Před sebou má nyní ještě dva náročné zápasy s Eintrachtem Frankfurt a Borussií Mönchengladbach, které rozhodnou o slavných hodinách na Volksparkstadionu. Wolfsburg má před sebou neméně náročné duely s RB Lipsko a s Kölnem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele