14. kolo
03.12.2017 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3:0

Wolfsburg překvapivě snadno vyzrál na Borussii Mönchengladbach, která tak nenavázala na výhru proti Bayernu a klesla na čtvrtou příčku. Vlci poskočili na jedenáctou.

Inkasovat brzký gól je vždycky problém. A ve Volkswagen Areně překonal Yunus Malli Yanna Sommera už ve 4. minutě. Jak? Jednoduše k němu propadla přihrávka z pravé strany od Maria Gomeze. Muž v rukavicích si sice na balon sáhnul, ale protože střela byla dostatečně přesná, znamenala vedení - 1:0.

O chvíli později mohl turecký reprezentant přidat po Gerhardtově pobídce svou druhou trefu. Tentokrát ale přestřelil. Na druhé straně pálil Matthias Ginter a z přímého kopu to zkoušel Vincenzo Grifo. Ve 25. minutě se znovu radovali domácí. Malli poslal oblouček do vápna rozběhnutému Danielu Didavimu, jenž šikovným lobem překonal Sommera podruhé - 2:0.

Hříbata se prosadila v závěru poločasu. Nicméně radost ze vstřelené branky byla jak v případě Hazarda, tak Stindla záhy utnuta zvednutým praporkem pomezního rozhodčího. Hned po změně stran se opět připomenuli Divock Origi a Yunus Malli. Na druhé straně chtěl snížit náskok soupeře Lars Stindl, ale jeho rána narazila do dobře organizované obrany.

V 56. minutě ještě švýcarský gólman Origiho vychytal, v jednasedmdesáté byl ale na Josuhu Guilavoguie krátký. Nutno dodat, že jeho už tak nepříjemný (protože ve vzduchu plavající) dalekonosný projekyl ještě tečoval Denis Zakaria - 3:0. V 79. minutě byl opět neúspěšný jinak velmi aktivní Yunus Malli.

V závěrečné desetiminutovce stříleli už jenom hosté. Kdyby se prosadil Oscar Wendt, Matthias Ginter i Lars Stindl, mohla z toho být alespoň remíza. Takhle bude muset Borussia Mönchengladbach nahánět další bundesligové body za týden proti Schalke. Svěřenci Martina Schmidta zajíždějí na Volksparkstadion do Hamburku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele