23. kolo
17.02.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayern Mnichov 1:2

Favorizovaní hosté se nečekaně dlouho trápili na půdě Wolfsburgu, nakonec však přece jen všechny body putují do Bavorska. O výhře Bayernu rozhodl až v první minutě nastavení Lewandowski, jenž se prosadil z penaltového puntíku.

Vlci před týdnem neuspěli v Brémách a kouč Martin Schmidt se tak odhodlal hned k pěti změnám k sestavě. Verhaegha, Williama, Brekala, Mehmediho a Osimhena nahradili Jung, Itter, Didavi, Steffen a Origi. Lodivod Bavorů Jupp Heynckes zasáhl do své jedenáctky ještě více a v sestavě zůstali oproti zápasu se Schalke jen Ulreich, Robben a Ribery. Poprvé od konce llistopadu nastoupil záložník Thiago.

První branka byla ve Volkswagen Areně k vidění již v 8. minutě a překvapivě se z ní radovali hráči VfL. Arnold s Mallim rozehráli nakrátko rohový kop, druhý jmenovaný poslal míč do pokutového území, kde nejvýše vyskočil Didavi, jehož hlavičku nedokázal Ulreich vyrazit. Následně převzali taktovku nad utkáním hosté, kteří v celém zápase drželi míč 76 procent času. V 15. minutě zahrával Robben přímý kop a jeho střílený centr vytěsnil s obtížemi Casteels. Kromě této situace si Bayern do konce poločasu výraznou šanci nevytvořil a do kabin tak šli spokojenější Vlci.

Hned v první minutě po přestávce měl Wolfsburg příležitost z přímého kopu, ale Didavi nasměroval míč nad. V 53. minutě Casteels vyrazil střelu Wagnera před sebe a k dorážce se tlačil Tolisso, kterého nedovoleně srazil Steffen a sudí Stegemann poprvé v zápase zapískal penaltu. K míči se postavil Robben a jeho pokus vytěsnil strážce domácí svatyně na tyč. O deset minut později se již holandský záložník mohl radovat. Při rychlé akci přijal přihrávku od Müllera, přešel přes Ittera a centrem našel hlavu Wagnera. Zimní akvizice Bayernu se nemýlila a stav utkání se po jeho trefě vyrovnal.

Hostující útočník se do zakončení hlavou tlačil i v 71. minutě, tentokrát však Rafinhův pas nenasměroval za Casteelsova záda. Rozuzlení zápasu přinesla poslední minuta základní hrací doby. Robben si opět vyšlápl na Ittera, který nestačil jeho rychlosti a nedovoleně jej stáhl k zemi. Hráč hostí sice kontakt výrazně přihrál, i tak ale Stegemann ukázal na penaltový puntík podruhé. Tentokrát se kopu ujal střídající Lewandowski a nedal Casteelsovi šanci. Wolfsburgu tak po bojovném výkonu zbyly pouze oči pro pláč, zato Bayern na jaře dál hledá přemožitele.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Rich

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern bude pokračovat ve výherní šnůře, vyhraje 0:3 a dobře se tak naladí na úterní ligu mistrů. Navíc je 100procentní, že Thiago zas konečně po dlouhé době zítra nastoupí už od začátku, neboť to dnes Jupp oznámil na tiskovce.

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

První poločas mi neskutečně připomněl Ancelottiho

Reagovat
Rich

To mě ani ne, ale ten první poločas byl fakt hrozný. Kdybych to měl zhodnotit, tak nejhorší výkon předvedli dnes Bernat, kdyby Robben dnes nepřihrával na 1:1, tak by byl taky jeden z nejhorších, jinak další podle mě, kdo nic nepředvedl byl Rudy a Rafinha. Jinak slabší průměr: Ribery, Martinez a Thiago.

Díky za Vagnera a jeho vyrovnávací branku a za Lewu. Jinak alespoň jeden dobrý fakt, dneska dostali volno James a Coman, znamená to, že budou hrát v úterý a to se soupeř má na co těšit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele