25. kolo
03.03.2018 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 1:2

Závěrečných deset minut mohl být Bayer ve Volkswagen Areně trochu nervóznější. Ale nakonec se podařilo vybojovat jedenáctou výhru v sezoně, které jej udržuje v kontaktu s příčkami zaručujícími Ligu mistrů. Wolfsburg naopak zůstává pouze o skóre nad barážovou pozicí.

Die Werkself začali pěkně zostra. Už v první minutě si Lars Bender vyměnil balon s Lucasem Alariem a svou ranou jen těsně minul Casteelsovu svatyni. O chvíli později se chtěl proti svému bývalému klubu vytáhnout Admir Mehmedi. Jeho střela však nemohla Lenovi nijak uškodit. Do konce úvodní desetiminutovky se stihnul připomenout ještě Kevin Volland, ale taky ztroskotal na muži v rukavicích.

Následně poslal gólmanovi výživnou navštívenku Maximilian Arnold. Na druhé straně zase hlavou nemířil přesně Alario. Jeho chvíle v tomto duelu však přišla. Byl to právě Arnold, kdo nezachytil šikovnou kličku Kaie Havertze a ve vlastní šestnáctce ho poslal k zemi. Penaltové exekuce se za pískotu tribun ujal argentinský útočník a s přehledem zaznamenal svou šestou trefu v sezoně - 0:1.

Leverkusenští začali dobře i druhou půli. Pět minut po jejím začátku orazítkoval Charles Aránguiz z přímého kopu břevno. Tečovaný pokus Juliana Baumgartlingera pak skončil těsně vedle tyče. V dalších minutách se spíše rozdávaly karty. Výjimku před brankou tvořil akorát nepřesný Origiho pokus.

Dva góly však diváci ještě viděli. Didavi z dálky sice neuspěl, ale díky ukázkové narážečce s Alariem mohl Julian Brandt dokonat sám před brankářem svůj povedený lob - 0:2. Hráči Bayeru byli zřejmě přesvědčení, že teď už dotáhnou tenhle duel k vítěznému konci. Avšak ihned po rozehrávce přiťuknul Dimata na hraně šestnáctky Admiru Mehmedimu, jehož střela byla dostatečně razantní, aby propadla až za Lenova záda - 1:2.

Švýcarský reprezentant mohl skórovat i podruhé, kdyby trefil balon krátce poté, co měl třetí branku Leverkusenu na kopačce Volland. V 88. minutě přišel na trávník Stefan Kiessling a připsal si tak na konto jubilejní čtyřstý start mezi německou elitou. Nepříznivý stav byl moc na Williama, který si v závěru vyšlápnul na Vollanda, vyfasoval druhou žlutou a tím pádem červenou kartu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele