33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 2:0

Mario Gómez dvěma přesnými zásahy přeťal úspěšnou hoffenheimskou sérii bez porážky. Šance na její odvrácení přitom byla i v Mercedes-Benz-Areně, jelikož VfB dohrávali skoro půl hodiny o deseti. Hosté ale zkrátka neměli svůj den.

Psala se teprve 2. minuta, když Santiago Ascacibar viděl první žlutou kartu. Jako první se pokoušel překonat Ron-Roberta Zielera útočník Mark Uth, nicméně Benjamin Pavard střelu ke svému spoluhráči doputovat nenechal. Kramarićovi, jenž před týdnem zaznamenal hattrick proti Hannoveru, se sice podařilo pálit mezi obránci, leč muž v rukavicích svou práci zvládnul bez větších obtíží.

O chvíli později měl kliku, jelikož chorvatský forvard minul jen o malinkatý kousíček. Ve dvaadvacáté minutě musel nuceně střídat Lukas Rupp. Stuttgart se pak prosadil hned z první velké šance. Christian Gentner neměl na pravém kraji hřiště dobře srovnaný krok, ale přesto se mu podařilo poslat dobrý míč do vápna, kde na něj nedosáhnul Akpoguma, díky čemuž se Mario Gómez ocitnul sám před Baumannem.

A kanonýr jeho formátu se v podobných situacích nemýlí - zakončení pravačkou po zemi to jistilo - 1:0. Německý reprezentant se za Stuttgart prosadil v domácím prostředí poprvé od roku 2009. A teď, o devět roků později, to z jeho strany ještě nebylo všechno. Před druhým zásahem bylo k vidění několik dalších pozoruhodných událostí.

Domácí obrana fungovala ve zbytku úvodního dějství velice dobře. A po Zujlově centru na Kramariće měla i trochu kliku, že střela mířila těsně mimo zařízení. Ihned po změně stran musel Korkut zase střídat, protože se zranil Badstuber. Čerstvou sílu poslal do hry i protějšek Julian Nagelsmann, ale jenom proto, aby posílil ofenzivu.

V 65. minutě Ascacibar ošklivě ve středovém kruhu prošlápnul kotník Zuljovi a po druhé žluté se musel pakovat ze hřiště. Takový menší zázrak, že faulovaný vůbec zápas dohrál. Jenomže TSG nebyla početní výhoda nic platná. Snad kdyby Szalai krátce poté nezazdil dobrou příležitost. V 74. minutě se tak mohl opět radovat Gómez.

Hoffenheimští při útoku ztratili míč, který Eric Thommy servíroval svému spoluhráči, který se mohl řítit sám na bránu. Akpoguma jej sice ve vápně dostihnul, avšak jednoduchá zasekávačka ho vyřadila ze hry. Zbývalo tedy jen přelstít vyběhnuvšího Baumanna, což se šťastnému střelci se štěstím podařilo a mohl si na konto připsat svou devátou trefu od svého lednového návratu do klubu, které jej fotbalově pomohl vychovat - 2:0.

Nicméně ještě nebyl konec. Ádám Szalai zblízka nastřelil tyč, a poté se proti jeho hlavičce vyznamenal Zieler, jenž vychytal o chvíli později i Marka Utha, cotž znamená, že neinkasoval ve třetím duelu po sobě. Podaří se mu to i za týden v Mnichově proti Bayernu? A uhájí Hoffenheim před Leverkusenem, Lipskem a Frankfurtem Ligu mistrů, když jej čeká náročný zápas proti Borussii Dortmund?!?

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele