34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 3:1

Hoffenheim si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů! Rozhodla o tom domácí výhra nad Borussií Dortmund 3:1, po které smutní pátý Bayer Leverkusen. K výhře Kraichgauer přispěl brankou i český zadák Pavel Kadeřábek. TSG obsadilo celkové třetí místo, Dortmund je čtvrtý a milionářská soutěž mu navzdory porážce také neunikne.

Místenky do Ligy mistrů jsou rozdány a radovat se může i Hoffenheim, který prožil ještě povedenější sezonu, než tu minulou. Domácí potřebovali k jistotě vyhrát a proti nim stála Borussia Dortmund.

Vestfálský celek vstoupil do zápasu hodně rozpačitě a často chyboval, což dávalo naději na rychlé kontry v podání Hoffenheimu. První pozdrav směrem k Bürkimu vyslal Schulz, ale jeho střela nebyla ani přesná a ani razantní. Na druhé straně se opřel do balónu Guerreiro a Baumann musel vytasit mnohem těžší zákrok. Guerreiro byl ve střelbě hodně pilný, oba akteři si celou situaci zopakovali a opět z ní vzešel lépe brankář domácích. Ostřelovaná pokračovala i ve 20. minutě, tentokrát napřáhl Kramarič a Bürki ránu ztlumil. O šest minut později ale Bürki chyboval a úplně volný Kramarič okamžitě trestal. Měl spoustu času zamířit k tyči a tak také učinil. Hoffenheim vedl nad Dortmundem 1:0!

Ještě do konce prvního poločasu mohl zvýšit Szalai, stejně jako vyrovnat Schürrle, ale ani jeden z nich ve vyložené šanci neuspěl. Také druhý poločas přinesl zajímavou podívanou a šance byly k vidění na obou stranách. Nejprve po Kadeřábkově průvanu zakončoval neúspěšně Szalai a o pět minut později Borussia srovnala. Guerreiro si v rychlosti vyměnil balón s Reusem a druhý jmenovaný ho zblízka dotlačil za Baumannova záda. Stav 1:1 posouval do Ligy mistrů vedle Dortmundu také Leverkusen a Hoffenheim na to musel reagovat.

A zareagoval jak nejlépe mohl, za pět minut si totiž vzal vedení zpátky. Kramarić krásnou přihrávkou vysunul Ádáma Szalaie a ten obloučkem překonal Bürkiho. TSG znovu vedlo a v 73. minutě si výsledek definitivně pojistilo. Schwarzgelben nebyli schopni uhasit závar před vlastní brankou, až Pavel Kadeřábek napálil odražený balón do branky a i s pomocí Bürkiho rukavic zvýšil na konečných 3:1. Ihned po závěrečném hvizdu vypukla obrovská radost hráčů i fanoušků Hoffenheimu, jejich klub si totiž poprvé zahraje Ligu mistrů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za tu prasárnu z minulého kola bych jim přál, aby byli příští ročník bez LM.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele