19. kolo
20.01.2018 15:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Bayer Leverkusen 1:4

Hoffenheim doma vysoko podlehl rozjetému Leverkusenu a Liga mistrů se mu vzdaluje. Hosté se díky výhře minimálně do neděle posunuli na druhé místo tabulky.

Hoffenheim nedokázal zvítězit ani ve druhém jarním bundesligovém zápase a po remíze v Brémách si připisuje vysokou domácí prohru s Bayerem Leverkusen. TSG se tak nyní nachází se sedmadvaceti body na deváté ligové příčce a na čtvrtou příčku, která zajišťuje účast ve vysněné Lize mistrů, ztrácí již čtyři body. V příští zápase navíc Hoffenheim čeká těžký zápas na půdě mnichovského Bayernu.

Leverkusen se díky výhře posunul na druhé místo, přičemž má jednatřicet bodů, jako Lipsko a Mönchengladbach, oproti kterým má však Bayer mnohem lepší skóre. Leverkusen může navíc ze slibné druhé příčky sesadit již v neděli Schalke, které přivítá desátý Hannover. Leverkusen se může chlubit skvělou bilancí, neboť z posledních čtrnácti ligových zápasů prohrál pouze jeden, a to minulý pátek s prvním Bayernem.

První velkou šanci zápasu si vypracovali ve 26. minutě domácí. Z pravé strany střílel Geiger, jehož dobře mířenou střelu však tečoval jeden z hostujících obránců na břevno. Ve 43. minutě zakončoval po přihrávce z pravé strany patičkou jamajský talent Leverkusenu Leon Bailey, jemuž se podařilo míč propasírovat za Baumannova záda. Do kabin se tedy šlo za stavu 0:1, zápas však zůstal otevřený.

V úplném úvodu druhé půle se do dobré šance dostal domácí Rupp, který však mířil pouze do tyče. V 52. minutě slavil Leverkusen podruhé. Lars Bender přihrál Julianu Baumgartlingerovi, který zpoza vápna vyslal přízemní střelu ke vzdálenější tyči a brankář Baumann tak byl bez šance. V 70. minutě poslal hosty do třígólového vedení Lucas Alario, jemuž přihrával Leon Bailey.

V 86. minutě snížil na 3:1 po přihrávce Gnabryho Ádám Szalai, ale poslední hřebík do rakve Hoffenheimu přidal v nastaveném čase druhým gólem v zápase Alario, který doklepával do prázdné brány Retsosův centr.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele