10. kolo
28.10.2017 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 1:1

Souboj dvou ambiciózních celků, které pomýšlejí na nejvyšší příčky tabulky - v posledních letech se ovšem týmy Schalke a Wolfsburgu potýkaly se zcela jinými starostmi. Zatímco Schalke se loni plácalo ve druhé polovině tabulky, což vyhazovem odnesl kouč Markus Weinzierl, Vlci na tom byli ještě hůře a svou bundesligovou příslušnost museli hájit v nevyzpytatelné baráži.

Ve třinácté minutě se mohli radovat fanoušci hostí, když se prosadil Gomez. Radost jim však vydržela jen chvíli - asistent rozhodčího totiž správně viděl postavení mimo hru německého útočníka a gól kvůli ofsajdu neuznal.

V osmnácté minutě se pak o první trefu utkání snažili hráči Schalke, konkrétně Franco di Santo - proti byl ovšem gólman hostí Casteels, jenž se vytasil parádním reflexem a skóre bylo i nadále bez branek.

Už už to vypadalo, že diváci v prvním poločase žádný gól neuvidí - to by však Guilavogui nesměl ve čtyřicáté první minutě ve vápně faulovat Kehrera. Rozhodčí sice nejprve penaltu ve prospěch Schalke neodpískal, po konzultaci s kolegou u videa ale své rozhodnutí přehodnotil a domácí dostali možnost zahrávání pokutového kopu.

K exekuci se postavil Nabil Bentaleb a razantní ranou nedal Casteelsovi šanci. Königsblauen tak šli na poločasovou přestávku při vedení 1:0. I hosté však dostali příležitost zahrávat penaltu. Zhruba po hodině hry totiž Naldo loktem fauloval Gerhardta a sudí nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu.

Gomez však proti Casteelsovi selhal a gólman Wolfsburgu dostal příležitost vyniknout. Hrdina okamžiku ale nakonec stejně lovil míč ze své sítě - v nastaveném čase předložil zkušený kanonýr míč Origimu a ten vyrovnal na 1:1.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele