12. kolo
19.11.2017 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 2:0

Schalke podle očekávání zdolalo outsidera z Hamburku. Tým z Gelsenkirchenu se tak dostává na druhé místo ligy.

Veltins Arena hostila zápas, ve kterém byli jasným favoritem domácí. Schalke nastoupilo bez lídra týmu, Goretzky, ale ani to "Königsblauen" nezastavilo. Již ve čtvrté minutě Konopljanka chytře nahrál McKenniemu, který ale ve velké šanci zaváhal a trefil se pouze vedle brány brankáře Mathenia. I v dalším stěžejním okamžiku figuroval Konopljanka. Ukrajinský křídelník byl faulován v pokutovém území Hamburku a pochopitelně následovala penalta, správně odpísknutá rozhodčím Hartmannem. S penaltou si poradil Franco di Santo a Schalke tak v sedmnácté minutě vedlo 1:0.

Ani ne o deset minut později vyslal střelu ze střední vzdálenosti Konopljanka. Nebezpečnou střelu tečoval jeden z obránců Hamburku a míč jen tak tak neskončil v síti. Ve 41. minutě utkání se do první větší šance dostali také hosté. Hamburský Waldschmidt se pokusil prudkou střelou z ostrého úhlu překvapit brankáře Fährmanna, který ovšem zachoval chladnou hlavou a míč se mu podařilo vyrazit.

Do druhého poločasu již nenastoupil jediný střelec toho prvního, Franco di Santo, kterého vystřídal mladičký Švýcar, Breel Embolo. V 57. minutě Hamburk znovu pohrozil rychlou akcí. Arp dovedl míč do vápna Schalke, kde jej přihrál Aaronu Huntotovi, Hunt pohotově vystřelil, ale orazítkoval pouze tyč Fährmannovy brány. V 77. minutě přihrál z pravé strany před bránu Konopljanka a Guid Burgstaller míč prudce usměrnil do odkryté brány. Až do konce zápasu již k žádné větší akci ani na jedné ze stran nedošlo a zápas tak skončil 2:0.

Hamburk se po dvanácti kolech pohybuje se ziskem deseti bodů na patnácté bundesligové příčce, které by pro severoněmecký klub znamenala záchranu. Schalke konečně nabralo skvělou ligovou formu a s třiadvaceti body se nachází na druhém místě, o skóre před Lipskem. Příští sobotu čeká Schalke Revier-Derby v Dortmundu. Hamburk se příští neděli představí doma proti Hoffenheimu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele