23. kolo
17.02.2018 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Werder Brémy 1:0

Freiburgu stačila v domácím utkání proti Werderu Brémy jedna jediná branka ze značky pokutového kopu k tomu, aby zaznamenal šestou výhru. Hosté naopak zůstávají pouze o skóre nad sestupovým pásmem.

Jako první se do větší příležitosti dostal v 6. minutě po Günterově pobídce Marco Terrazzino. Toho samého hráče zboural po třiadvaceti minutách ve vlastní šestnáctce útočník Aron Jóhannsson. Nils Petersen si vybral pravý dolní roh brány, kdežto Jiří Pavlenka skákal na opačnou stranu, takže nebylo, co řešit - 1:0.

V ten moment pochopitelně nikdo nevěděl, že další branku už Schwarzwald-Stadion neuvidí. Kór když už za čtyři minuty hlavičkoval Haberer. Český gólman však neměl větší problém zasáhnout. Domácí mu nedali polevit a už za dalších pět minut hlavičkoval Robin Koch. V pětatřicáté minutě si Abrashi ostře vyšlápnul na Philippa Bargfredeho. Rozhodčí Hartmann mu ale ukázal jen žlutou kartu.

Brémy se první šance dočkali až sedm minut před koncem úvodního dějství. Moisanderovu hlavičku po rohovém kopu vytáhnul Schwolow nad břevno. V 50. minutě měl ke gólu blízko Augustinsson. Jeho střela však nakonec o kousek minula pravou tyčku. Na druhé straně opět hlavičkoval Koch, ale opět nebyl úspěšný.

V 72. minutě pálil z voleje Thomas Delaney a nutno dodat, že v tento moment měli Brémští k vyrovnání nejblíže. Veljković pak ve vápně jasně fauloval Petersena a kopala se penalta. Faulovaný by ji neměl zahrávat, a tak si odpovědnost vzal na sebe Jannik Haberer. Kopnul ji ovšem tak mizerně, že vůbec netrefil zařízení.

Freiburg má teď pětibodový náskok na barážovou příčku. V následujícím kole zajíždí do Wirsol Rhein-Neckar-Areny, kde nastupuje k domácím duelům Hoffenheim. Werder znovu ukázal, že za soupeři obvykle o mnoho nezaostává, ale mnohdy mu chybí více toho štěstíčka. Uvidíme, jestli se k němu přikloní za týden, kdy přivítá v důležitém střetnutí Hamburk.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele