19. kolo
20.01.2018 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - RB Lipsko 2:1

Freiburg dokázal překvapit favorita a ačkoli s Lipskem prohrával, nakonec mohl před vlastními fanoušky slavit výhru! Jako první se sice prosadil hostující Timo Werner, jenže o pár chvil později domácí góly Haberera s Kochem v rozmezí čtyř minut otočili skóre zápasu.

V prvních minutách se o moc příjemný či pohledný fotbal rozhodně nejednalo a spíše jsme na stadionu Mage Solar ve Freiburgu sledovali boj o míč. Ani jeden z týmů si nedokázal vypracovat územní nadvládu a diváci se museli nudit. Jako první se pokoušel individuálně prosadit Bruma, jenže portugalský mladík neměl správně seřízená mířidla a pálil jen vedle tyče.

Lipsko bylo jasným favoritem, i když dění na hřišti tomu moc neodpovídalo. A když už se hostům povedlo dostat míč do brány, sudí Brand pískal ofsajd, takže gól neplatil. Navíc jsme museli chvíli čekat při ošetřování brankáře Alexandera Schwolowa. Ten se sice ještě pokoušel o pokračování ve hře, ale o pár minut později musel být střídán polským dlouhánem Rafałem Gikiewiczem.

První zajímavý pokus si na své konto připsal domácí útočník Lucas Höler, který si míč z pravé strany ani zpracovávat nemusel a z první jej napálil na bránu. Jeho pohotový volej však brankář Péter Gulácsi dokázal vytěsnit nad břevno! Pár minut před koncem první půle se Christian Günter dostal ke střele z levé strany, kterou však poslal příliš vedle. A v samém závěru minul tyč mladík Pascal Stenzel.

Do druhé půle hráči vkráčeli v trochu lepším rozpoložení a jejich aktivita stoupala. Marcel Sabitzer se sedm minut po návratu ze šaten dostal ke střele v bezprostřední blízkosti branky. Ale Rafał Gikiewicz musel ukázat hodně rychlé reflexy, aby dokázal dostat míč mimo nebezpečnou zónu. Tou dobou bylo Lipsko mnohem aktivnější a za to také získalo odměnu.

V 65. minutě dostal z poloviny hřiště od Sabitzera dobrou přihrávku útočník Timo Werner, obešel si protihráče a dostal se s balonem u kopaček až do vápna. V něm ukázal parádní přehled i chladnokrevnost zdobící velké útočníky a zakončil - 1:0 pro hosty.

Radost hostí však netrvala moc dlouho, protože po vybojovaném rohovém kopu a střídání Augustina se k balonu dostal nejvýše doskočivší útočník Janik Haberer, na jehož parádní hlavičku neměl zkušený brankář Gulácsi nárok - 1:1.

Sotva se hosté stačili vzpamatovat, domácí se ujali míče znovu a znovu si připravili rohový kop. Osvědčená taktika fungovala také nyní a během čtyř minut dokázal domácí tým otočit výsledek! Na centr Christiana Güntera si vyskočil málo hlídaný Robin Koch a rozjásal domácí tribuny! Ve zbytku utkání se už domácí dokázali ubránit a slaví senzační obrat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele