9. kolo
22.10.2017 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Hertha BSC 1:1

Dvě penalty rozhodly o tom, že souboj mezi Herthou a Freiburgem skončil remízou. Streichův tým po debaklu s Bayernem patrně doufal ve víc. Stará dáma naopak čeká na výhru už měsíc.

Dárdaiovi svěřenci si zvykli se pohybovat na předních příčkách tabulky. A že by se tam rádi co nejdříve vrátili, mohli zařídit v samotném úvodu Ibišević a Kalou. Na druhé straně se neprosadil Marco Terrazino. Ve zbytku úvodního dějství ještě na poslední chvíli uklízel Rekik před Habererem a Günter se Stenzelem své příležitosti zazdili.

V 50. minutě došlo ve vápně Herthy na souboj Niklase Starka s Günterem. Rozhodčí Guido Winkmann po poradě s asistentem u videa nařídil penaltu. Rune Jarstein skočil po své levé ruce, zatímco Janik Haberer si vybral opačnou stranu, takže přivedl svůj tým do vedení - 1:0. Následovala poměrně klidná dvacetiminutovka.

Teprve potom se o slovo přihlásili Haberer a Frantz, byť tedy neúspěšně. Okolo osmdesáté minuty byly k vidění hned dva pokutové kopy na bránu Alexandera Schwolowa. Kapitán Julian Schuster praštil Arneho Maiera nechtíc do obličeje. K nařízené "pětce" si stoupnul Salomon Kalou a bohužel přestřelil!

Za chvíli ale fauloval Nicolas Höfler střídajícího Davieho Selkeho a reprezentant Pobřeží slonoviny se nebál další exekuce. Tentokrát raději volil tu největší jistotu - po zemi do středu brány. Ve zbytku utkání se odehrály už jenom dvě pozoruhodné situace. V samotném závěru nejprve Jarstein uklidil do bezpečí Schusterův přímý kop.

A v nastaveném čase z dálky napřáhnul Frantz. Bohužel pro něj i pro celý Freiburg však ani z tohoto mráčku nezapršelo. Jeho tým tedy okupuje patnáctou příčku a za týden zajíždí do Stuttgartu, který má na kontě o dva body více. Berlínský celek se nachází na jedenáctém místě a těší se na domácí střetnutí s Hamburkem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele