32. kolo
28.04.2018 15:30 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FC Köln 3:2

Freiburg zásluhou Nilse Petersena vedl proti Kölnu už o dvě branky. Rovněž o všechno bojující hosté dokázali díky Bittencourtovi vyrovnat, ale nakonec v poslední minutě inkasovali, což znamená, že se po sezoně s Bundesligou rozloučí.

Hosté se na Schwarzwald-Stadionu osmělili jako první. Jmenovitě to byl právě Leonardo Bittencourt, kdo jako první v 9. minutě nebezpečně pálil. Jeho projektil však o kousíček minul vzdálenější roh. O dvě minuty později sice Kleindienstova hlavička skončila v síti, nicméně seshora. Během úvodní čtvrthodinky se ale vyprodaný stánek přeci jen dočkal.

Mike Frantz z levé strany centroval na bližší tyč, kam si naskočil Petersen a jeho hlavička se po odrazu od země dostala za brankovou čáru - 1:0. Gól Streichovu týmu hodně pomohl a ve zbytku úvodního dějství byl o poznání aktivnější, tudíž Timo Horn musel předvést nějaký ten solidní zákrok. Díky němu měli Kozli ve druhé půli stále šanci.

Jenomže sedm minut po jejím začátku už byla situace výrazně složitější. Dominique Heintz při obranném zákroku hrubě zaváhal, takže se Petersen objevil sám před brankářem, přičemž vše řešil mazačkou kličkou a následným zakončením do odkryté klece - 2:0. Zaznamenal tak už patnáctou trefu v sezoně, což z něj činí druhého nejlepšího střelce soutěže!

V 66. minutě ohrozil tečovaným centrem vlastního gólmana Heintz. Hráči 1. FC však přece potřebovali hrát především na druhou stranu. Na hřiště pak přišly čerstvé síly v podobě Koziella, Córdoby a nakonec i Pizarra. Nedlouho před jeho příchodem na trávník se z něho musel odporoučet hrdina Petersen, neboť se dosti nešikovně zranil.

Teprve dvaaosmdesátá minuta přinesla hostům radost. Dlouhý centr z kopačky Jorge Merého doletěl až na zadní tyč, kde jej z první parádně uklízel Bittencourt - 2:1. Druhá branka, která přišla na pořad odpoledně o pět minut později, měla podobný průběh. Akorát s tím rozdílem, že na zadní tyče necentroval Jorge Meré, nýbrž Marcel Risse, a Bittencourt nezakončoval levačkou, ale hlavičkou - 2:2.

V následující minutě střílel Lucas Höler a na brankové čáře zachraňoval Dominic Maroh. Nakonec to ale nebylo nic platné, protože fotbalista, který ve dvaasedmdesáté minutě přišel na hřiště právě místo Nilse Petersena, už v nastaveném čase rozhodnul. Ještě předtím ale muselo SC přečkat Pizarrovu šanci.

Přímý kop byl rozehrán více na levou stranu pokutového území, kde na zadní tyč hlavičkoval Robin Koch. Gól by z toho nebyl, kdyby nedorážel čtyřiadvacetiletý Höler, pro něhož šlo o první bundesligovou trefu. Další může přidat v důležitých kláních proti Gladbachu a Augsburgu, neboť jeho tým nemá nic jistého. Köln bude proti Bayernu Mnichov a Wolfsburgu dohrávat už pouze z povinnosti.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele