33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 4:1

Fotbalisté Lipska potvrdili úlohu favorita proti zachraňujícímu se Wolfsburgu a v domácím prostředí ho rozstříleli v poměru 4:1. Díky zaváhání největších rivalů z Leverkusenu a Hoffenheimu ještě mohou v závěrečném kole zabojovat o čtvrtou pozici zaručující přímou účast v základní skupině Ligy mistrů, na oba dva mají ztrátu dvou bodů. Na druhou stranu si musí hlídat i zadní vrátka, za nimi je to totiž velmi našlapané.

Vlci si naopak zkomplikovali situaci okolo záchrany. Jsou na šestnácté barážové příčce se třiceti body a před sedmnáctým Hamburkem jsou o body dva, za patnáctým Freiburgem zaostávají o body tři. V úvodu zápasu se hrálo opatrně, RB se dostal do vedení ze své první vážnější příležitosti ve 24. minutě. Ademola Lookman si naběhl na zpětnou přihrávku od Jeana-Kévina Augustina a z hranice brankového území dopravil míč ve skluzu do sítě.

O šest minut později skórovali domácí podruhé, ale branka nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu. Lipsko se přeci jen dočkalo dvoubrankového vedení za další čtyři minuty a prsty v tom znovu měl Augustin. V tomto případě okamžitě z první uvolnil Tima Wernera a ten umístěnou přízemní střelou ze čtrnácti metrů procpal míč mezi nohama bránícího protihráče přesně k pravé tyči, gólman Casteels se stačil pouze ohlédnout.

Wolfsburgu svitla naděje na bodový zisk dvě minuty po přestávce, kdy si Daniel Didavi seběhl do středu šestnáctky a skákavou střelou obstřelil padajícího brankáře Gulácsiho. Následně dokonce mohl vyrovnat střídající Dimata, jenže po přímém volném kopu hlavičkoval těsně vedle. Lipsko neponechalo nic náhodě a během 52. - 63. minuty definitivně zlomilo odpor protivníka.

Podruhé v sobotním duelu skóroval Lookman, když využil perfektní práce Wernera na levém křídle a zblízka chladnokrevně překonal zoufalého Casteelse - 3:1. Gólový účet uzavřel velmi aktivní Augustin, po pobídce od Demmeho napálil balón z hranice šestnáctky k pravé konstrukci. Zhruba deset minut před závěrečným hvizdem pálil Origi do rukavic Gulácsiho a v samém závěru se na druhé straně vytáhl Casteels proti hlavičce Upamecana.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele