11. kolo
04.11.2017 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

RB Lipsko - Hannover 96 2:1

RB Lipsko otočilo zápas s Hannoverem a díky dalšímu zaváhání Borussie Dortmund se posunulo na druhou příčku. Soupeř naopak kvůli třetí porážce klesnul na pátou.

Největší příležitost úvodního dějství přišla v jeho 4. minutě. Felix Klaus pobídnul Matthiase Ostrzolka, jehož však famózně vychytal Péter Gulácsi. Z hráčů Lipska se jeho první osmělil Sabitzer, ale Tschauner jeho úmysl přečetl. O chvíli později střílel Timo Werner, jenže stál v ofsajdu. A i kdyby ne, stejně by na hostující brankáře nevyzrál.

Pak střílel Sabitzer a Werner dorážel, jenže opět z ofsajdového postavení. Do konce prvního poločasu se ještě osmělil Klaus. Z dálky to na druhé straně zkoušeli Diego Demme a Marcel Sabitzer. V závěru měli Hannoverští kliku, neboť balon po střele Wernera skončil s přispěním Juliana Korba a Philippa Tschaunera na břevně.

Skóre se tedy měnilo až v 56. minutě. Rozhozené obrany využili Bebou a Jonathas, kterému pomohla teč jednoho z defenzivních hráčů - 0:1. Lipsko nepanikařilo a dále se dostávalo do šancí. V 64. minutě to byl zase Sabitzer. Svou ránu však nasměroval přímo od náruče Tschaunerovi. Na opačné straně Jonathas nahrál Klausovi, který ale odmítnul poslat svůj tým do dvoubrankového vedení.

Pak už začal úřadovat vystřídavší Emil Forsberg. Nejprve si stoupnul k rozehrávce přímého kopu, ale těsně přestřelil. Následně vyslal za obranu Wernera, jenž se ve vápně podíval, aby naservíroval milimetrově přesnou přihrávku Yussufu Poulsenovi, pro něhož nebyl problém trefit ze dvou metrů prázdnou klec - 1:1.

Další příležitost měl Marcel Halstenberg, ale ten zkrátka v popisu práce nemá střílení branek. Poulsenův další pokus byl tečován mimo tři tyče. Werner pak sice trefil síť, jenže pouze z boku. V 82. minutě mohl Hasenhüttlovu týmu připravit pořádnou čáru přes rozpočet Marvin Bakalorz. Z deseti metrů však na Gulácsiho nevyzrál.

Die Roten Bullen si rozhodnutí schovali na 85. minutu. A byla to situace jak z fotbalové učebnice. Demme centroval na levou stranu vápna pro Forsberga, který věděl o Wernerovi, a tak mu z první přiťuknul kulatý předmět před bránu. Německý reprezentant pak rovněž z voleje překonal Tschaunera - 2:1.

Pojistku mohl přidat Sabitzer, nicméně v tomto duelu mu prostě nebylo přáno. Hannover určitě nemusí klesat na mysli. Tím spíše, že po přestávce bude na programu klání s Werderem Brémy, kterému se zatím hrubě nedaří. Lipsko znovu předvádí atraktivní fotbal, což bude jistě chtít potvrdit i proti Bayeru Leverkusen.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele