6. kolo
23.09.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - Eintracht Frankfurt 2:1

RB Lipsko zatím nepůsobí tak jistým dojmem, jako na podzim minulého roku, ale pořád to stačí na bodové zisky. Proti Frankfurtu šlo o třetí výhru, která v součtu s jednou remízou řadí skvadru Ralpha Hasenhüttla na prozatímní šestou příčku, s bodovou ztrátou na post zaručující Ligu mistrů.

Na první výraznější příležitost čekala Red Bull Arena až do 21. minuty. Forsberg nahrál Wernerovi a ten se teprve zastřeloval. Ve 27. minutě musel ze hřiště Gelson Fernandes a místo něj přišel Kevin-Prince Boateng. Hned poté svou malou domů Hradeckyho hodně protáhnul a vylákal mimo pokutové území.

Jonathan De Guzmán prohrál vzdušný souboj s Marcelem Sabitzerem, který tak utekl po pravém křídle, aby mohl dát do vápna Wernerovi. Ten se s míčem otočil a brankář Frankfurtu jeho pokus vyrazil. Bohužel pouze před sebe, kam doběhnul Jean-Kévin Augustin a pohodlně skóroval. Nic nebylo platné, že Orli reklamovali ofsajd - 1:0.

Za dvě minuty hlavou o kousíček minul cíl Daichi Kamada. Lipsko bylo za první poločas ve všech statistikách lepší, takže zaslouženě vedlo. Lépe začalo i druhou půli. Marcel Halstenberg ovšem netrefil a Forsberg nastřelil jen vnější stranu tyče. Na druhé straně testoval pokusem z nějakých dvaceti metrů Gulácsiho pozornost Jetro Willems.

Na kopačky hostujícího týmu se pak vkrádala nepřesnost. Vedení mohl zvýšit Emil Forsberg, nicméně s jeho přímým kopem si Hradecky poradil. V 67. minutě přihrával do velkého čtverce z pravé strany Augustin, Hasebe pouze odklidil za sebe, kde číhal Timo Werner a ranou na zadní tyč nedal gólmanovi pražádnou šanci zasáhnout - 2:0.

Na druhé straně se neprosadil Luka Jović. Kontaktní trefu tedy zaznamenal Kovaćův tým až v 77. minutě. Marius Wolf centroval, balon před Gulácsim těsně skočil, takže mohl Ante Rebić zblízka pohodlně doklepnout balon do sítě - 2:1. Eintracht ucítil příležitost odjet domů alespoň s jedním bodem, jenže se mu to mohlo vymstít.

Sabitzer nejdříve hlavičkoval do břevna, a pak se neradoval ani Forsberg. V závěru ještě Willemsovu hlavu posunul na tyč Simon Falette. Od ní se balon odrazil na gólmanova záda, aby se k radosti die Roten Bullen odkutálel do bezpečí. Domácí tedy utkání zvládli a příště se střetnou s posledním Kölnem. Na Frankfurt čeká VfB Stuttgart.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele