14. kolo
03.12.2017 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:2

Hertha Berlín sice vedla, ale nakonec nechala Frankfurt, aby vyloupil Olympijský stadion a zůstal na dohled pohárovým příčkám. Pál Dárdai naopak ví, že ho čeká ještě složitá šichta.

Jako první vyzkoušel z dálky pozornost hostujícího gólmana Davie Selke. To se psala 9. minuta. Chvíle mladého útočníka však přišla až na konci úvodní patnáctiminutovky. V ní dostal od Leckieho oblouček do vápna. A protože na něj obrana Orlů zcela zapomněla, mohl levačkou v pohodě zamířit na vzdálenější tyč - 1:0.

Netrvalo dlouho a Stará dáma mohla jít do dvoubrankového trháku. Bohužel pro ni ale Vedad Ibišević mířil po Mitteldstädtově centru vedle brány. Ve 26. minutě střílel Rebić a Jarstein vyrážel na roh. Jetro Willems z něj poslal přízemní přihrávku na velké vápno, kde se do balonu opřel Marius Wolf a parádní ranou pod víko vyrovnal - 1:1. Tahle evidentně trénovaná akce se rozhodně povedla!

Do konce úvodního dějství se už na trávníku nic zaznamenáníhodného nestalo. Prvních patnáct minut druhého poločasu přineslo tři žluté karty a jednu dobrou příležitost. Aymen Barkok prodloužil na Wolfa, který donutil Jarsteina k výbornému zákroku. V 65. minutě měl hodně blízko ke gólu Karim Rekik. Ante Rebić však zaskočil za svého brankáře přímo na čáře.

Rozhodnutí přišlo na pořad odpoledne v 80. minutě. Vysoký centr do vápna Herthy odrazil Mitchell Weiser stehnem akorát k číhajícímu Kevin-Princi Boatengovi, jenž z hranice velkého čtverce z otočky propálil domácí jedničku - 1:2. Pole pak vyklidil kapitán Vedad Ibišević a na jeho místo přišel Alexadner Esswein, jenž o chvilku později připravil vyloženou šanci pro rovněž vystřídavšího Fabiana Lustenbergera. Za Hradeckym však zazvonilo pouze břevno, takže berlínský celek připisuje pátou porážku a ten frankfurtský šestou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele