19. kolo
19.01.2018 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1:1

Borussia Dortmund selhala a nedokázala si z Berlína přivézt tolik bodů, kolik by ráda. Nakonec se i přes velký tlak musela spokojit jen s remízou. Hned na začátku druhé půle se jako první prosadil domácí útočník Davie Selke, na jehož trefu odpověděl dvacet minut před koncem Shinji Kagawa.

Borussia Dortmund usiluje o Ligu mistrů, ale po několika minimálně průměrných výkonech se její sny o milionářské soutěži rozpadají. Celek z Dortmundu navíc žije ponořen do přestupových spekulací týkajících se osoby hvězdného útočníka Pierra-Emericka Aubameynaga. Ten do utkání s Herthou nenastoupil a jeho spoluhráči možná i kvůli tomu nepodali optimální výkon.

První zajímavou šanci měl na svědomí domácí kapitán a veterán záložní řady Per Skjelbred, ke kterému se dostal odražený balon. Skjelbred jej ihned vypálil a dost možná by ohrozil brankáře Romana Bürkiho, jenže do rány mu obětavě padl obránce Sokratis. André Schürrle se o chvíli později ocitl v prostoru pravého křídla, kde si okolo Plattenhardta přehodil balon na centr. Ten sice zasáhl Shinji Kagawa hlavou, jenže mířil těsně vedle.

Domácí rozhodně vypadali aktivněji a byli za svou snahu odměněni několika zajímavými situacemi. Například Valentin Lazaro kopal volný přímý kop po faulu na Plattenhardta a jeho rána mířila jen pár centimetrů vedle Bürkiho brány! Na opačné straně si na zajímavý pas sbíhal anglický mladík Jadon Sancho, který ovšem v poslední chvíli těsně minul.

V poslední šanci první půle se ocitl Davie Selke, ale tentokrát se ještě radovat nemohl. To se mu však splnilo téměř ihned po návratu ze šaten. Uplynula sotva minuta hrací doby z druhé půle, když se po narážečce s Ondrejem Dudou míče na pravé straně ujal Valentino Lazaro. Ten pak našel krásnou kolmicí před bránou volného Davieho Selkeho, jemuž stačilo využít prázdného prostoru a poslat balon do protipohybu brankáře Bürkiho - 1:0.

Hosty vývoj zápasu překvapil, ale místo chvil nechápavého sledování hry se pustili do soupeře. Začali být mnohem aktivnější a v podstatě jen nepřesnost ve finální fázi jim podrážela nohy. Jeremy Toljan si posunul míč směrem ke středu hřiště a centrem hledal Schürrleho, kterého však na poslední chvíli uhlídal Fabian Lustenberger. O chvíli později se do šance prohnal Christian Pulišić a tvrdou ranou vyzkoušel reflexy brankáře Krafta.

Ani ten už nestačil v 71. minutě, protože po delší individuální akci Sancho našel před bránou volného Shinjiho Kagawu a ten přesně umístěnou hlavičkou nedal brankáři Kraftovi žádnou šanci zasáhnout - 1:1.

Tou dobou už byl na hřišti i mladíček Alexander Isak, který rovněž přidal problémy do již mnohem nejistější obrany domácích. Jeho kombinace s Toljanem dovedla balon až k Schürrlemu, jehož od míče oddělil pohotový obránce Stark. Závěrečný tlak hostí byl drtivý. Isak pálil osamocen mimo a o pouhou minutu později dokonce napálil břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele