23. kolo
16.02.2018 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FSV Mainz 05 0:2

Hertha na domácí půdě nenavázala na týden starou výhru v Leverkusenu a doma překvapivě padla s Mainzem. Ten si připsal první venkovní výhru v ročníku a díky zisku tří bodů se vzdálil pozicím znamenajícím přímý sestup do 2. Bundesligy.

Domácí kouč Pal Dardai udělal oproti zápasu v BayAreně dvě změny v základní jedenáctce. Maiera nahradil ve středu zálohy Skjelbred a pozici útočníka obsadil bosenský reprezentant Ibišević, jemuž uvolnil místo Selke. Jeho protějšek v utkání Sandro Schwarz zasáhl do sestavy svého týmu ještě více. Na rozdíl od utkání na půdě Hoffenheimu chyběli v základu Diallo, de Jong, Muto i kapitán Brosinski a místo nich dostali šanci Bell, Serdar, Holtmann a Quaison.

První šance se dočkali hosté, Berggreen však ve 14. minutě ztroskotal na domácím brankáři Jarsteinovi. Pravé nepříjemnosti však měly Herthu teprve čekat. Nejprve musel kvůli zlomenému nosu střídat Ibišević. Ve 22. minutě Torunarigha netrefil míč a Quaison hlavičkou pořádně protáhl Jarsteina. "Stará dáma" se na hřišti hledala a pět minut před přestávkou přišel zasloužený trest. Quaison se pohledně vyhnul Lustenbergerovi i Pekaríkovi a střelou k tyči poslal tým z karnevalového města do vedení.

Po změně stran se do další šance dostal Quaison, který opět přešel Torunarighu, podruhé v zápase se však zatím neprosadil. V 65. minutě se již mohl radovat ze své druhé branky, když dostal balón za obranu od Gbamina a překonal norského brankáře ve službách Herthy. O devět minut později ho mohl napodobit Holtmann, ale tentokrát byl úspěšnější Jarstein. Jedenáct minut před koncem se k ohrožení branky dostali i Dardaiovi svěřenci, Zentner však neměl z Weiserovým pokusem větší starosti.

V zbytku zápasu se již nic zajímavého nestalo a tak zklamaní fanoušci celku z hlavního města po konečném hvizdu odměnili domácí hráče pískotem. V příštím kole čeká Herthu zápas na Bayernu, kde se z bodovým ziskem příliš nepočítá. Mainz v záchranářském souboji doma přivítá VfL Wolfsburg.

Autor: Ondřej Vaculík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele