33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Hannover 96 - Hertha BSC 3:1

Hannover potěšil své příznivce, když porazil Herthu a mírně vylepšil domácí statistiky. Stará dáma bude naopak ráda, že sezona spěje ke svému konci.

Letos to ze strany Dárdaiovy družiny nebylo ono. Už v úvodní minutě tohoto duelu o tom přesvědčil Salomon Kalou, jenž v dobré pozici vyslal mezi tři tyče pouze slabou střelu. Za tři minuty se snesl parádní pas na hlavu Füllkruga, jenž ihned posunul na Martina Harnika, který na hranici šestnáctky míč lehce přizvednul a následně jej bez dopadu na zem poslal levačkou k pravé tyči, od níž se odrazil za čáru - 1:0.

Ještě během otevírající desetiminutovky mohlo být vyrovnáno, kdyby Selke hlavičkoval jen o malinko přesněji. Ve zbytku poločasu byl aktivní především Niclas Füllkrug, který si před gólem připsal celé čtyři dobré příležitosti. Zvláště ta poslední z osmatřicáté minuty stála za to, neboť orazítkovala břevno Jarsteinovy svatyně.

Chleba se definitivně zlomil v rozmezí následujících čtyř minut. Nejprve Schwegler rozehrál kulatý předmět z klidu tak, že ho v šestnáctce hlavičkou uklidil do brány Salif Sané - 2:0. A pak si Füllkrug rozehrál akci, během které se mu míč po ose Harnik-Hübers zase vrátil na kopačky. V ten moment už stál ve vápně a mohl z úhlu tvrdou ranou překonat norského gólmana ve službách berlínského klubu - 3:0.

Breitenreiterův tým si zřejmě nepřipouštěl, že by takový náskok mohl ztratit. A kdo ví, jak by to dopadlo, kdyby hned po změně stran neorazítkoval aktivní Selke pouze břevno. Na hřiště místo Kaloua přišel Ibišević, ale další možnost si vytvořil Harnik. Teprve třiasedmdesátá minuta znamenala snížení.

Vladimír Darida přezval u velkého čtverce balon, rychle se s ním otočil a následně vnější stranou nártu posunul na Selkeho, jenž se prosadil střelou na bližší tyč - 3:1. Pro třiadvacetiletého útočníka to byl pátý gól z posledních čtyř utkání. Celkově jich má na kontě deset. Další mohl přidat v pětaosmdesáté minutě, nicméně si počínal podobně jako nedlouho předtím čerstvě vystřídavší Maximilian Mittelstädt. Skórovat se už nikomu nepodařilo, a tak mohl Salif Sané poslouchat po závěrečném hvizdu tribuny, kterak skandují jeho jméno.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele