17. kolo
17.12.2017 15:30 CET
4 : 4
(3:2)

Reportáž

Hannover 96 - Bayer Leverkusen 4:4

Bayer Leverkusen sehrál s domácím Hannoverem skvostné utkání, které muselo bavit všechny diváky. Padlo v něm totiž osm branek, po čtyřech do každé sítě! Ačkoli domácí po změně stran vedli, museli nakonec dotahovat svého soupeře, v jehož dresu se parádním výkonem blýskl mladík a autor dvou branek Leon Bailey.

Tak to byla podívaná! Dramatické momenty, neustále atraktivní hra bez známek nudy a především to, proč většina fanoušků chodí na fotbal - množství branek. Začalo se pěkně zostra a v první větší šanci utkání Lucas Alario jen těsně nedosáhl na prudký pas od Juliana Brandta. Leverkusen působil hodně dravým dojmem a především jeho aktuální série vstřelených branek v 21 bundesligových je skvostná.

Navíc už v 11. minutě pokračovala, protože Lars Bender z pravé strany nacentroval míč přesně na kopačku mladého útočníka Juliana Brandta, který se nemýlil a poprvé překonal brankáře Philippa Tschaunera! Jenže o pouhou minutu se radovali také domácí. Korbův dalekonosný centr z pravé strany si uvnitř šestnáctky našel robustní útočník Ihlas Bebou a hlavou poslal balon přesně k tyči - 1:1.

V 18. minutě se živelné tempo valilo kupředu a další brance pomohl faul ve vlastním vápně Bayeru. Tah poslal k zemi Felixe Klause, což sudí ještě zkontroloval u videa. Nakonec pískal pokutový kop a k jeho exekuci se postavil útočník Niclas Füllkrug, který střelou do protipohybu brankáře Lena poslal do vedení domácí celek - 2:1.

Jenže o pár minut později domácí v rozehrávce pod tlakem chybovali a těžit z toho mohli zase hosté. Celek z Leverkusenu rozjásal rychlou akcí Karim Bellarabi, který následně uvolnil sprintujícího Admira Mehmediho. Jeho střela z úhlu možná nebyla prudká, ale přesto ji brankář Tschauner neuhlídal a pustil - 2:2.

Následovat mohl brzy další zásah. Henrichs našel povedenou kolmicí rozběhnutého Brandta, který ještě předkládal balon na Alaria, jenže proti němu se vyznamenal brankář Tschauner. Když už se zdálo, že se oba kluby dostanou do šaten za remízového stavu, hosté chybovali v rozehrávce. Do rychlého protiútoku se vydal Niclas Füllkrug, který patičkou vyzval ke střele Felixe Klause a ten se nemýlil - 3:2!

Hosté museli s výsledkem něco udělat, takže se na hrací plochu dostal mladík Leon Bailey. A byl to tah vskutku mistrovský, protože Baileymu stačila jediná minuta! Mladý rychlík utekl po levém křídle, zpracoval si povedenou kolmici od Havertze a prostřelil vše před sebou - 3:3!

A zdaleka to nebyl konec. Opět u míče Leon Bailey, další rohový kop domácích a pokažená rozehrávka. Pak už "jen" stačilo dotáhnout do konce rychlý brejk, což se Baileymu povedlo parádně - 4:3.

Od té doby se Bayer neustále snažil odskočit svému soupeři na vyšší rozdíl. Střídající Bailey mohl dokonat hattrick, tváří v tvář Tschaunerovi ale poslal míč o pár centimetrů vedle levé tyče! Tschauner se rovněž vytáhl proti ráně Bellarabiho. Hlavička Alaria zase mířila těsně nad! A pak přišel trest. Bebou nahrál na Juliana Korba, který už se trefil a sedm minut před koncem zajistil týmu bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Leverkusen neprohrál venku posledních 5 zápasu.Ve VŠECH měl dle kurzu od booka z tipáče výrazně slabší soupeře. Tip 02 stejně jako ef. Z jedničky vy mě mrdlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Samo , že silnější soupeře - chybička .

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele