18. kolo
13.01.2018 15:30 CET
3 : 2
(2:2)

Reportáž

Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 3:2

Hannover dokázal udolati Mainz, přičemž ve 31. minutě nabral dvougólovou ztrátu. Mainz se po druhé prohře v řadě pohybuje pouhý bod od sestupového pásma.

Domácí, jakožto nováček letošního ročníku bundesligy, svými výkony překvapují. Jeden z kandidátů na sestup se pohybuje na desáté bundesligové příčce s šestadvaceti body a na šesté místo, které zajišťuje účast v evropských pohárech, navíc ztrácí pouhé dva body, stejně jako na třetí Dortmund, který má však zápas osmnáctého kola teprve před sebou.

Do zápasu vstoupil navzdory očekávání lépe Mainz. Quaison poslal míč z levé strany do vápna Hannoveru, odkud skóroval po dobrém zpracování Jošinori Muto. Ani ne o pět minut později přišla pro Hannover další ráno. Ve 31. minutě totiž Brosinski z volného přímého kopu centroval do pokutového území domácích a Alexander Hack usměrnil míč hlavou do Esserovy brány.

Přehlídka gólu prvního poločasu však neskončila. Ve 33. minutě se totiž hlavičkou prosadil domácí Niclas Füllkrug a snížil na 1:2 z pohledu svého týmu. Ve 35. minutě střílel zpoza vápna hostující Bakalorz, jehož střelu však Esser vyrazil. O přibližně dvě minuty později fauloval ve vlastním pokutovém území Nigel de Jong a rozhodčí správně nařídil pokutový kop pro Hannover, který ve 38. minutě úspěšně proměnil Füllkrug.

Zatímco první poločas byl atraktivní a gólově nabitý, v tom druhém jsme na první větší šanci čekali až do 59. minuty. Tehdy mohl totiž Füllkrug zkompletovat hattrick. Proti tomu byl však hostující brankář Zentner, který Füllkrugovu střelu vyrazil na roh. V 75. minutě se však Niclas Füllkrug přece jen dočkal. V pokutovém území Mainzu se totiž dostal k odraženému míči, se kterým si hravě poradil a zkompletoval svůj hattrick. V zápase se již nic zásadního nestalo a Hannover si na své konto připsal cenný obrat.

Další zápas odehraje Hannover v rámci 19. bundesligového kola, příští neděli, na hřišti Schalke. Mainz se představí již o den dříve, neboť v sobotu bude hostit Stuttgart.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele