27. kolo
17.03.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hertha BSC 1:2

Hertha zvládla důležitý zápas o záchranu na půdě Hamburku a soupeře v hodně složité situaci dostala do ještě větší krize. Po výhře 2:1 si naopak sama upevnila postavení kolem středu tabulky, s pětatřiceti body je momentálně jedenáctá a na šestnáctou barážovou pozici Mohuče disponuje sedm kol před koncem celkem solidním desetibodovým náskokem. Naopak HSV se propadl na poslední osmnáctou pozici s osmnácti body a na sedmnáctý Kolín ztrácí body dva.

Přitom Hamburk předvedl v úvodním dějství skvělou produktivitu a do přestávky vedl, jenže po obrátce inkasoval dvakrát během sedmi minut a jednobrankové manko ve zbývajícím průběhu už dohnat nedokázal. Do první větší možnosti se v 18. minutě probojoval český reprezentační záložník Vladimír Darida, který se na pravé straně pokutového území obtočil s balónem a vystřelil po zemi ze sedmi metrů, brankář Pollersbeck fantasticky odvrátil na roh.

Stejný hráč podruhé zahrozil za dalších pět minut, tentokráte našel zpětnou přihrávkou nabíhajícího Ibiševiče a bosenský útočník ve vyložené pozici trefil jen před sebou stojícího protihráče. Domácí výtečně prorazili ve 25. minutě a nečekaně šli do vedení. Douglas Santos obdržel po rychlém přečíslení krásný křížný pas na levé křídlo od Kostiče, postupoval sám směrem ke gólmanu Jarsteinovi a zblízka ho nekompromisně prostřelil.

Poté bylo vidět, že více chce hrát berlínský klub a v 39. minutě málem vyrovnal. Ibiševič si naběhl do předbrankového prostoru na centr Valentina Lazara z pravé strany a zakončoval z první, nicméně Pollersbeck byl připravený a střelu do protipohybu brilantně vyboxoval ke svým spoluhráčům. Do druhé části vstoupila Hertha s velkým odhodláním a nakonec se dočkala v 56. minutě. Svůj druhý gól v bundeslize vsítil Lazaro.

Jednadvacetiletý rakouský záložník hostující v klubu ze Salcburku si naběhl za obranu na parádní pas Plattenhardta z levé strany a z hranice brankového území uklidil míč do sítě kolem bezmocného Pollersbecka. Rozhodující moment byl k vidění o sedm minut později. Desátý ligový gól v této sezóně vstřelil Salomon Kalou, jenž po nahrávce od Maiera zavěsil z pěti metrů nekompromisně pod břevno. Poté ještě vychytal Pollersbeck aktivního Ibiševiče, ale nic dalšího se už nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele