34. kolo
12.05.2018 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Mönchengladbach 2:1

Historicky první sestup Hamburku do nižší soutěže je skutečností. HSV sice zvládl svůj zápas s Mönchengladbachem, jenže potřeboval pomoc posledního Kolína a ta nepřišla. Utkání provázely nepokoje fanoušků i zásah policie.

Severoněmecký celek si o sestup koledoval už v minulých sezonách a tentokrát už mu neunikl. Před zápasem s Hříbaty byl v těžké pozici, musel totiž vyhrát a doufat, že Kolín uspěje ve Wolfsburgu.

Jenomže z Wolfsburgu hned ze začátku začaly chodit špatné zprávy, což velmi nelibě nesli fanoušci v chozech. Hamburk jinak začal velmi dobře a v 10. minutě měl po ruce Zakaríii k dispozici pokutový kop. Aaron Hunt ho v pohodě proměnil a HSV vedl 1:0. Pak se ale zatáhl a Mönchengladbach začal tvořit, stupňoval tlak a ve 28. minutě vyrovnal na 1:1. Josip Drmić se dostal do individuálního úniku, ve vápně nepřihrával ale zakončil povedenou střelou pod břevno. Hamburk se s tímto výsledkem nemohl spokojit a před koncem poločasu si vytvořil dvě slibné příležitosti, které však gólem neskončily.

Hamburk navázal ve druhém poločase náporem a brankář Sommer musel několikrát výtečně zasahovat. Z Wolfsburgu navíc přišly další špatné zprávy a sestup začal nabývat reálnějších kontur. Tlak HSV byl obrovský, domácí hráli dobře a v 63. minutě si vzali vedení zpátky. Lewis Holtby se po přihrávce Ita trefil přesně ke vzdálenější tyči a Sommer se mohl natahovat jak chtěl.

Domácí si byli vědomi své pozice a někteří to navzdory vedení přestávali zvládat. V 71. minutě předvedl zbytečný šlapák Bobby Wood a Hamburk dohrával v početní nevýhodě. Vedení nicméně držel až do posledních minuty, kdy na scénu přišli nespokojení fanoušci, kteří zaházeli hrací plochu dýmovnicemi a na trávník musel vběhnout i kordon policistů. K vidění byli těžkooděnci, koně i policejní psi. Sudí Brych zápas neukončil, počkal si až se situace za zhruba osmnáct minut uklidnila, pak nechal rozehrát a teprve pak naposledy pískl do píšťalky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele