25. kolo
03.03.2018 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - 1. FSV Mainz 05 0:0

Hráči německého Hamburku mohli vykřesat reálnou naději na přímou záchranu nebo alespoň na baráž proti velkému konkurentovi z Mohuče. Jenomže neproměnili velké množství obrovských příležitostí, po hodině hry nedali pokutový kop a ve zbývající půlhodině navíc nevyužili ani početní převahu. V souboji šestnáctého týmu se sedmnáctým tak vítěz znám nebyl po bezbrankovém výsledku, ztráta SV na udržení stále čítá sedm bodů.

Hamburk v dosavadním průběhu Bundesligy získal pouhých osmnáct bodů a ve zbývajících devíti kolech ho čeká hodně těžká práce. Mohuč se naopak dotáhla na patnáctý Wolfsburg a bod si odvezla domů s neskutečným štěstím. Domácí vstoupili do utkání s obrovským nasazením a v úvodní desetiminutovce si vytvořili dvě dobré příležitosti. Nejprve zahrozil v 5. minutě Schipplock, který se po zaváhání protihráče zjevil osamocen na pravé straně.

Poté zkusil tvrdě vypálit ke vzdálenější konstrukci, ovšem brankář Müller celou situaci výborně přečetl a jednoruč vyrazil balón na rohový kop. Za další tři minuty se musel Müller blýsknout podruhé. Tentokráte odvracel do zámezí ránu Walace ze střední vzdálenosti, která směřovala do pravého dolního rohu. V polovině úvodního dějství spálil další stoprocentní příležitost aktivní Schipplock, jenž v tomto klíčovém souboji neměl potřebné střelecké štěstí.

Přihrávka Jatty z pravé strany šestnáctky prošla právě až na kopačku devětadvacetiletého domácího útočníka, jehož následná bomba z osmi metrů byla tečována do horního okraje břevna, od kterého se míč odrazil do prostoru za brankou. Kuriózní moment se zrodil ve 24. minutě. To totiž skóroval nejlepší kanonýr Hamburku Filip Kostič, po průniku na pravém křídle obstřelil vyběhnuvšího Müllera.

Jenže tento gól uznán nebyl, rozhodčí Schmidt ho po poradě s videem kvůli ofsajdu odvolal. Domácí pokračovali v tlaku i nadále, tři minuty po přestávce vypálil z dvaceti metrů van Drongelen a míč se otřel o břevno, smůla SV nebrala konce. Ta vyvrcholila po hodině hry, kdy Leon Balogun ve vlastní šestnáctce jasně srazil k zemi střídajícího Waldschmidta.

Po druhé žluté kartě byl vyloučen a navíc Mohuč čelila pokutovému kopu. K němu se postavil Kostič a neudělal to příliš dobře. Jeho přízemní střelu k levé tyči vyrazil hrdina Müller před sebe ke svým dobíhajícím spoluhráčům. Domácími tento moment značně otřásl, ve zbývajícím průběhu totiž ztratili elán a i přes snahu se do žádné gólovky již nedostali. Hosté po zbytek utkání poctivě bránili a za svou práci byli odměněni.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
stas87

Platz

Mannschaft

Prime-Time-Spiele

(Heimspiele am Samstag, 15.30 Uhr)

1

FC Augsburg

24 (12)

2

Eintracht Frankfurt

22 (13)

3

Mainz 05

22 (9)

4

TSG 1899 Hoffenheim

21 (13)

5

SC Freiburg

21 (9)

6

VfB Stuttgart

19 (11)

7

VfL Wolfsburg

19 (10)

8

Hannover 96

19 (9)

9

Hamburger SV

18 (8)

10

Bayern München

17 (9)

11

Hertha BSC

17 (8)

12

Bayer Leverkusen

16 (8)

13

SV Werder Bremen

15 (7)

14

FC Schalke 04

14 (6)

15

Borussia Mönchengladbach

13 (8)

15

RB Leipzig

13 (8)

17

1. FC Köln

13 (5)

18

Borussia Dortmund

11 (5)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele