13. kolo
25.11.2017 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 2:1

Augsburg si poradil s Wolfsburgem a v tabulce opět poskočí vzhůru. Vlci naopak zůstávají těsně nad sestupovými vodami. Svůj podíl na tom má i Maximilian Arnold, který se nechal vyloučit hned po jedenácti minutách.

Jako první testoval Koena Casteelse Daniel Baier. O chvíli později adresoval Gregoritsch svou přihrávku za obranu Finnbogasonovi. Arnold zatáhnul za záchrannou brzdu a rozhodčí Tobias Stieler zapískal. Nejprve udělil hostujícímu fotbalistovi žlutou kartu, jenže o malou chvilku později své rozhodnutí přehodnotil a poslal Wolfsburg do deseti.

Veliká čára přes rozpočet pro tým Martina Schmidta znamenala, že převahu získávali die Fuggerstädter. Finnbogason však mířil těsně mimo. A za nějakých dvacet minut jej napodobil Gregoritsch. Poté islandský reprezentant přinutil Casteelse k výbornému zákroku, načež mohlo paradoxně udeřit na druhé straně.

A byla to trefa, kterou si Marwin Hitz rozhodně za rámeček nedá. Robin Knoche přťuknul Danieli Didavimu, který si řekl, že zkusí štěstí zpoza šestnáctky. Nebyla to nijak razantní střela, nicméně brankář Augsburg s ní měl přesto tak veliké problémy, že mu vypadla z rukavic a došourala se až za brankovou čáru - 0:1.

Augsburg však zachoval klid a byl za to po zásluze odměněn hned na začátku druhého dějství. Po pobídka Erika Thommyho se ještě Gregoritsch neradoval, avšak o tři minutky později už byl přesný. Od Finnbogasona přezval balon zhruba v prostoru mezi malým čtvercem a penaltovým puntíkem, načež si udělal prostor a prostřelil Casteelse - 1:1.

Jeho protějšek Hitz si jistě velmi oddychnul. Po hodině hry se zase připomenul rozhodčí Stieler. Aktivní Gregoritsch zavelel ke kontru, v jehož závěru servíroval pro Caiubyho. Ten se ve vápně potkal s brankářem a sudí nejprve ukázal na značku pokutového kopu. Videozáznam ovšem ukázal, že hostující hráč nejprve zasáhnul balon, takže se žádná penalta nekonala.

V 72. minutě skončila tečovaná Thommyho střela těsně vedle. Za chvíli už to ale bylo pro Augsburg o poznání veselejší. Centr z pravé strany převzal na hranici pokutového území Gregortisch. Pak posunul za sebe na Philippa Maxe, jenž vyslal přízemní balon před bránu, kde byl Finnbogason důraznější než Uduokhai, takže Casteels neměl nárok - 2:1.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele