23. kolo
18.02.2018 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - VfB Stuttgart 0:1

Stuttgart vyhrál v Augsburgu a v bundesligové tabulce se posunul před Wolfsburg. Jediný gól zápasu vstřelil ve 27. minutě dvaatřicetiletý útočník Mario Gomez.

Pro Augsburg znamená nečekaná domácí prohra ztrátu kontaktu s šestým místem, které zaručuje účast ve vysněných evropských pohárech. Na šestý Frankfurt totiž Augsburg ztrácí už pět bodů, na čtvrté Lipsko pak bodů sedm.

Stuttgart se podle plánu vzdálil sestupovému pásmu, od kterého byl před výhrou v Augsburgu pouhý jeden bod. Výhra na půdě nedalekého soupeře však pro Stuttgart znamená posun na třináctou ligovou příčku, kterou nyní okupuje se sedmadvaceti body a náskokem tří bodů na čtrnáctý Wolfsburg.

Do souboje Augsburgu se Stuttgartem vstoupili navzdory očekávání lépe hosté, kteří se dokázali ve 27. minutě gólově prosadit po prudké střele Maria Gomeze, ke kterému propadl míč v chumlu hráčů před domácím brankářem Hitzem. Hned ve 34. minutě mohl Stuttgart přidat druhou branku, nyní však střelu Gentnera Hitz spolehlivě vyrazil do bezpečí.

Další šanci na navýšení skóre zápasu měl Stuttgart v 51. minutě, kdy však ale míč před prázdnou bránou nezastihl Ginczek a Augsburg tak zůstal v kontaktu. První velkou šanci zápasu si domácí vypracovali až v 90. minutě, kdy měl na noze vyrovnání z voleje Max, jeho střela však mířila pouze do zámezí a Stuttgart tak získal kop od brány.

V úplném závěru zápasu došlo v nastaveném čase ke sporné situaci v pokutovém území hostů. Hráči domácího Augsburgu se dožadovali penalty po hraní rukou jednoho z hostujících hráčů. Rozhodčí Stieler však pokutový kop nenařídil a namísto toho ukončil utkání, kvůli čemuž situaci nemohl řešit ani videorozhodčí. Z Augsburgu si tedy Stuttgart veze cenné tři body.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele