33. kolo
05.05.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Augsburg - Schalke 04 1:2

Thilo Kehrer skóroval dvakrát, díky čemuž Schalke slaví sedmnáctou výhru v sezoně. A protože Borussia Dortmund nestačila na Mohuč, můžou se die Königsblauen radovat z konečné druhé příčky. Augsburg bude proti Freiburgu také dohrávat v klidu.

Už ve 4. minutě došlo ve vápně hostujícího celku k nedorozumění mezi brankářem Ralfem Fährmannem a pozdějším hrdinou Kehrerem. Alfred Finnbogason byl trochu z úhlu, tudíž svou střelou trefil pouze vnější stranu tyče. Domácí hráli lépe, nicméně o úvodní gól se postarali fotbalisté z Tedescova výběru.

Psala se třiadvacátá minuta, když Caliguiri poslal z přímého kopu dlouhý centr do vápna, kde se balon po odrazu dostal k Burgstallerovi, který z první poslal střílenou přihrávku na dobře postaveného Kehrera, jehož volej zapadnul ke vzdálenější tyči - 0:1. Vedení však klubu z Veltins-Areny vydrželo jenom čtyři minutky.

Die Fuggerstädter měli rozehrávat přímý kop z ideální vzdálenosti. Byl však rozehrán v době, kdy okolo míče ještě stáli hráči obou mužstev. Přihrávka směřovala na levou stranu pokutového území, kam si naběhnul bývalý hráč Schalke Philipp Max a po zemi levačkou prostřelil brankáře - 1:1. Rozhodčí Kampka ani na moment neuvažoval o tom, že by tento zásah neuznal.

Odpověď mohla přijít záhy z kopačky Konopljanky, ale byla z toho zase pouze vnější strana tyče. A k eventuální dorážce se Franco Di Santo nedostal včas. Ve čtyřiatřicáté minutě dostalo skóre svou finální podobu. Daniel Caligiuri rozehrával od rohového praporku. Kehrer prodlužoval balon za sebe, kde si jej Finnbogason smolně srazil do vlastní sítě - 1:2. Branka byla ovšem skutečně připsána obránci Schalke.

Ve druhém poločase už toho mnoho zajímavého ve WWK Areně k vidění nebylo. Goretzka akorát nezakončil přesně rychlý protiútok a Caiubyho gól nemohl být uznán pro ofsajd. Následně ještě Thilo Kehrer inkasoval žlutou kartu. Celek z Gelsenkirchenu má na kontě šedesát bodů. Augsburg jednačtyřicet, tedy o tři více než za minulý ročník.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele